Bodymaja kokemuksia

Bodymaja
Käytä koodia: SPORTT20 ja saat -20%:n alennus kaikista Bodymajan mittauspaketeista.

Monia kiinnostaa kehonkoostumusmittaus, mutta se saatetaan mieltää aikaa vievälle ja hankalalle toimenpiteelle. Näin ei kuitenkaan ole, sillä sen voi tehdä käydessään kauppakeskuksessa itsepalvelupisteessä ja vieläpä ilman ajanvarausta. Tilauksen voi tehdä verkkokaupasta etukäteen.

Mikä on kehonkoostumusmittaus?

Monesti kehonkoostumusmittaus mielletään ainoastaan urheilijoiden tai muuten aktiivisesti liikkuvien seurantavälineeksi, mutta se sopii ihan kaikille. Mittaustuloksesta voi saada hyötyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan.

Kehonkoostumusmittaus on suositeltavaa jokaiselle, joka haluaa tietää oman kehonsa tilan, eli paljonko lihasta, rasvaa ja vettä kehon eri osat sisältävät. Mittaukseen ei kulu edes paljoa aikaa, sillä sen voi tehdä kauppareissun yhteydessä.

Kehonkoostumusmittaus eli inbody mittaus suoritetaan patentoidun bioimpendanssi-menetelmään perustuvan teknologian avulla. Siitä on hyötyä jokaisen arkeen, niin painonhallintaan, hyvinvointiin kuin ennakoivan lihaskunnon hallintaankin.

Kuinka Bodymaja toimii?

Bodymajalla on ainutlaatuinen konsepti, sillä asiakkaiden ei tarvitse varata aikaa, arvailla hintoja, epäillä mittalaitteiden laatua tai käydä tuloksiaan läpi vieraiden ihmisten kanssa. Voit mennä kehonkoostumusmittaukseen ilman ajanvarausta juuri silloin kun sinulle sopii.

Bodymaja onkin Suomen ainoa toimija, joka tarjoaa kehonkoostumusmittausta. Itsepalvelupisteissä on käytössä laadukkaat Inbody-laitteet ja mittausten tilaaminen ja tulosten lukeminen on tehty helpoksi. Oma Body -palvelussa pääset tarkastelemaan tuloksiasi missä ja milloin vain. Oman painon terveellisyyttä arvioitaessa ei ole hyvä tarkastella pelkkää painoindeksilukemaa. Monesti painoindeksi miehet on korkea, vaikka se ei aina johdukaan rasvan määrästä.

Miksi valita Bodymaja?

Bobymajan palvelu on ainutlaatuinen ja on monia syitä, miksi se kannattaa valita:

 • Mittaukseen pääsee helposti ilman ajanvarausta
 • Käytössä markkinoiden parhaimmat Inbody 770-mittauslaitteet
 • Oma Body -palveluun tulee kattavat raportit ja selkeät tulokset
 • Tulosten kehitystä voi seurata yhdessä paikassa
 • Luotettava ja suomalainen palvelu
 • Saat selville haitallisen viskeraalirasvan määrän
 • Selvität kuinka elintavat ja niiden muutokset vaikuttavat kehoosi

Tuotteet

Valittavissa on kolme erilaista tuotetta:

Ohjeet kehonkoostumusmittaukseen

Kehonkoostumuksen pääset mittaamaan seuraavasti: 

 1. Osta tilaus verkkokaupasta
 2. Saat ovenavauslinkin sähköpostilla ja tekstiviestillä
 3. Mene lähimpään toimipisteeseen, aikaa ei tarvitse varata etukäteen.
 4. Kun olet mittauspisteen ovella, klikkaa ovenavauslinkkiä ja valitse toimipiste. Klikkaa Avaa-painiketta, jolloin oven sähkölukko aukeaa.
 5. Tila on käytössäsi 12 minuutin ajan eikä sitä saa tänä aikana avattua ulkopuolelta.
 6. Jätä takki sekä painavat vaatteet naulakkoon ja painavat esineet taskusta pöydälle. Mittauslaite vähentää automaattisesti painosta 1 kg.
 7. Riisu kengät ja sukat, asetu seisomaan laitteelle ja seuraa näytön ohjeita.
 8. Kun laite kysyy ID:tä, näppäile puhelinnumerosi.
 9. Ensimmäisellä kerralla sinulta kysytään erikseen puhelinnumero, pituus, ikä sekä sukupuoli.
 10. Testi kestää minuutin, pysy mahdollisimman paikallasi.
 11. Tulokset ovat luettavissa Oma Body -palvelussa muutaman minuutin aikana.

Toimipisteet

Bodymajan toimipisteitä löytyy useista kauppakeskuksista, missä ihmiset muutenkin liikkuvat: Kauppakeskus Länsituuli Espoossa, Kauppakeskus Kaari sekä Mall of Tripla Helsingissä, Kauppakeskus Jyväskeskus Jyväskylässä, Kauppakeskus Trio Lahdessa, Kauppakortteli Pekuri Oulussa, Kauppakeskus Mylly Raisiossa, Kauppakeskus Koskikeskus Tampereella ja Kauppakeskus Tikkuri Vantaalla.

Kokemuksia Bodymajasta

Kehonkoostumusmittauksesta hyötyvät kaikkein eniten tavalliset kuntoilijat, jotka liikkuvat tavoitteellisesti ja haluavat lisätä lihasmassaa. Myös painoa pudottavat yli 50-vuotiaat hyötyvät mittauksesta, sillä iän kertyessä on tärkeää pudottaa painoa hitaasti lisäten samalla liikuntaa. Liian nopea laihduttaminen saattaa johtaa painon lähtemiseen lihasmassasta rasvan sijaan. Mitä suurempi henkilön lihasmassa on suhteessa rasvan määrään, sitä alempi on metabolinen ikä. 

Mittaus ei välttämättä sovi henkilöille, joilla on ongelmia kehonkuvansa kanssa, kuten esimerkiksi syömishäiriöisille, sillä se voi lannistaa. Jos taas on innostunut luvuista, kehonkoostumusmittaus voi innostaa treenaamaan säännöllisesti.

Inbody-mittauksen tarjoamat raporttitiedot

Bodymajan kehonkoostumusmittaus antaa helppolukuisen Oma Body -raportin, jossa käydään läpi mittaustulokset selityksineen. Raportti sisältää jokaisesta arvosta selkeät graafit sekä lisäksi tulosten tulkintaohjeet. Saat Oma Bodyyn raportin, josta käy ilmi seuraavat mittaustulokset:

Kokonaispisteet, lihas-rasvadiagnoosi, rasvaprosentti, viskeraalirasva, painotavoite, lihastasapaino, nestetasapaino, vyötärö-lantiosuhde, segmentaalinen ympärysmitta, kehonkoostumus, tutkimusparametrit, segmentaalinen rasvadiagnoosi, ravitsemustilan arviointi, vartalotyyppi, kalorinkulutus liikunnassa, painoindeksi sekä kehon vaihekulma.

Mitä luvut kertovat?

Kehonkoostumusmittaus antaa pitkän listan tietoa, jonka tulkinta saattaa tuntua ummikolle hankalalta. Kannattaa keskittyä muutamiin lukuihin, kuten lihasmassan sekä viskeraalirasvan määrään. Ne kertovat paljon yleisestä hyvinvoinnista.

Kehonkoostumusmittaus on niin edullinen, että voi käydä mittauksessa vaikka viikoittain. Paras mittausväli on kuitenkin noin kolmen kuukauden välein. Perättäisiä tuloksia on hyvä verrata keskenään vain jos niiden olosuhteet ovat tarpeeksi samanlaiset. Mittausajankohta saattaa vaikuttaa tuloksiin yllättävän paljonkin. Pelkkä bmi laskuri ei siis anna yhtä kokonaisvaltaista tietoa. Painoindeksi nuorille on eri kuin aikuisille. Lapsen painoindeksi on välillä 17-25.

Viskeraalinen rasva aiheuttaa huolta

Eräs tärkein ominaisuus, joka selviää kehonkoostumusmittauksella, on sisäelinrasvan eli viskeraalirasvan osuus kehossa. Tämä rasva on vatsaontelon sisälle ja sisäelinten ympärille kertyvää rasvaa.

Terveyden kannalta rasvan sijainnilla on suuri merkitys. Viskeraalirasvalla sekä sydän- ja verisuonitaudeilla ja diabeteksella on selkeä yhteys. Yleensä miehillä rasvaa kertyy helpommin vyötärön seudulle, mutta vaihdevuosien aikaan sitä alkaa kertymään vatsan alueelle myös naisilla.

Viskeraalirasva ei näy ulospäin ja helpoiten sen kertymistä voi seurata käymällä kehonkoostumusmittauksessa. Lisäksi toisilla on geneettinen alttius sisäelinrasvan kertymiselle. On tutkittu, että omenavartaloisilla on isompi riski elintapasairauksiin. Vyötärö-lantio -suhdetta käytetäänkin monesti ilmaisemaan sairastumisriskiä.

Viskeraalirasvan kertymisestä kertoo monesti juuri keskivartalolihavuus, mutta tämä ei kuitenkaan kerro kaikkea. Myös hoikalla ihmisellä voi olla haitallinen määrä viskeraalirasvaa, vaikka kehon rasvaprosentti olisikin alhainen.

Geneettiselle osuudelle ei mahda mitään itse, mutta elämäntapamuutoksien avulla on paljonkin tehtävissä, mikäli viskeraalirasvaa on kertynyt vaarallisen paljon. Monilla tehokkailla ja helpoilla keinoilla voidaan saada hyviä muutoksia aikaan pienessäkin ajassa.

Kuinka välttää viskeraalirasvaa?

Omat valinnat vaikuttavat paljon. Näillä elämäntapamuutoksilla saa jo hyviä muutoksia aikaan:

 • Lisää liikuntaa. Parhaiten auttaa säännöllinen aerobinen liikunta. 
 • Huolehdi hyvästä unesta. Riittävä unensaanti sekä tasainen unirytmi vaikuttavat hyvinvointiin merkittävästi.
 • Vähennä stressiä. On osoitettu, että pitkittyneellä stressillä ja viskeraalirasvan kertymisellä on yhteys.
 • Alkoholinkäytön vähentäminen. Runsas alkoholin käyttö lisää viskeraalirasvan kertymistä.
 • Tupakoinnin lopettaminen. Tupakoinnilla on edesauttava vaikutus viskeraalirasvan syntyyn. 

Vaikka siis olisikin ulkoisesti hoikka, viskeraalirasvan määrä voi olla merkittävä. Tämä voi johtua liikkumattomuudesta, epäterveellisestä ruokavaliosta sekä päihteiden käytöstä. 

Usein kysytyt kysymykset

Ketkä hyötyvät kehonkoostumusmittauksesta?

Mittaus sopii kaikille, jotka haluavat tavoitella parempaa vointia kuntoilemalla ja pudottamalla painoa. Kehonkoostumusmittaus on varmempi tapa oman hyvinvoinnin parantamiseen ja sen mittaamiseen kuin pelkkä vaa’alla käyminen ja vyötärön mittaus.

Mitä hyötyä kehonkoostumusmittauksesta on?

Mittauksen avulla saa monipuolisen ja yksilöllisen kokonaisiskuvan omasta tilanteestaan. Tarkan datan ansiosta voi harjoitella oikein välttäen loukkaantumisia. Mittaus auttaa myös seuraamaan viskeraalirasvan määrää. Tasapainotilanteen seuraaminen kehonkoostumusmittauksen avulla ohjaa kohdistamaan korjaavat toimenpiteet oikein. Mittaus auttaa seuraamaan oman kehon hyvinvointia ja toimintakykyä ja sen avulla on mahdollista tunnistaa monenlaisia elintapasairauksiin liittyviä riskejä.

Mitä tarkoittaa Inbody-mittaus?

InBody-mittaus on tunnettu ja luotettava kehonkoostumusmittauksen menetelmä. Se perustuu bioimpendanssimetodiin, antaen todella tarkkaa tietoa elimistön tilanteesta.

Scroll to Top

Bodymajan uuden palvelun avulla kehonkoostumusmittausten tekeminen on aiempaa helpompaa. Kauppakeskuksien yhteyteen sijoitetuissa itsepalvelupisteissä voit tehdä mittauksen omassa rauhassa ja yksityisesti, silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Käytä koodia: SPORTT20 ja saat -20%:n alennus kaikista Bodymajan mittauspaketeista.