Lahjaideat vannoutuneelle urheiluharrastajalle

Lahjaideat urheiluharrastajalle

Vannoutuneen urheiluharrastajalle on paljon erilaisia lahjaideoita. Hän voi haluta esimerkiksi urheiluvälineitä, vaatteita tai muita varusteita. Lahjan ei tarvitse olla suuri, vaan se voi olla jotain pientä ja arkipäiväistä, kuten uusi hikipanta tai juoksukenkien pohjalliset.

Urheiluharrastaja saattaa myös haluta jotain, mikä auttaa häntä parantamaan suorituskykyään. Tässä tapauksessa lahjaksi voisi sopia esimerkiksi sykemittari tai GPS-laite. Myös urheiluvammojen ehkäisyyn ja hoitoon liittyvät tuotteet ovat hyviä lahjaideoita. Urheilu on useimmille harrastajille myös elämäntapa, muttei välttämättä ainoa harrastus. Olipa aktiivisten harrastusten lisäksi kiinnostuksen kohteena sitten taiteet, autojen korjailu tai uudet pikakasinot voi eri harrastuksia yhdistellä jonkin verran lahjaa miettiessään. Sekä autoja että kilpapyöräilyä harrastavalle voisi tulla kyseeseen esimerkiksi autoon kiinnitettävä polkupyöräteline.

Lahjan ei tarvitse olla aina materiaalista. Urheiluharrastajalle voi lahjoittaa myös jonkin palvelun, kuten personal trainerin tai hieronnan. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä enemmän ymmärrät hänen kiinnostuksensa kohdetta, sitä parempi lahja sinun on mahdollista ostaa ja antaa.

Mitä urheilija todella haluaa ja tarvitsee?

Urheilijat ovat yleensä kiinnostuneita kaikesta, mikä voi auttaa heitä parantamaan suorituskykyään ja tavoittelemiensa tulosten saavuttamista. Heille sopivat siis lahjaksi esimerkiksi erilaiset laitteet, välineet ja tarvikkeet, joille saattaa olla käyttöä joko yhdellä kertaa tai vielä mieluummin pidemmällä aikavälillä.

Urheilijoille sopivia lahjaideoita ovat esimerkiksi:

  • Ergonomisesti muotoillut juoksukenkä tai muut urheiluun soveltuvat vaatteet, mikäli tiedät lahjan saajan vaatekoon
  • Sykemittari tai muu GPS-ranneke, jolla voi seurata muun muassa kulutusta ja unen laatua
  • Uusi pyörä tai fillariin sopiva lisävaruste
  • Kehonkoostumusmittaus, jonka hyödyistä voit lukea lisää täältä
  • Personal trainer -palvelut määräajaksi
  • Erilaiset ravintolisät tai lahjakortti tukkuun, josta lahjan saaja voi itse tilata omaan makuunsa sopivimmat tuotteet

Mitä antaa urheilijalle, joka haluaa pysyä terveenä ja kunnossa?

Terveyteen voi panostaa monella tavalla, joista kaikki eivät edes liity suoraan urheiluun mutta vaikuttavat siitä saatuihin hyötyihin suotuisasti. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi ravinto ja unenlaatu, joihin liittyvät lahjat auttavat myös pitämään yllä lahjan saajan yleistä hyvinvointia. Nykyään on mahdollista tilata terveellisiä ruokia tai ruoka-aineksia myös suoraan kotiovelle. Erityisesti kiireistä arkea elävä harrastaja saattaisi arvostaa hänen puolestaan tehtyä määräaikaista tilausta, jonka aikana hänen ei tarvitsisi itse hoitaa kaikkia ruokaostoksiaan. Tilauksen saapuessa hänen tarvitsee vain valmistaa saamistaan tuotteista maittavia ja terveellisiä aterioita. Yhdestä tällaisesta palvelusta voit lukea lisää täältä

Unen laatuun taas voidaan vaikuttaa esimerkiksi uudella, laadukkaalla ja ergonomisella tyynyllä tai sykemittarilla, jolla pystyy tarkkailemaan myös unen laatua. Tällaiset mittarit ottavat tyypillisesti huomioon käyttäjänsä heräilyn eli unen katkonaisuuden, kuinka paljon hän on tunneissa nukkunut ja kuinka suuri osa saadusta unesta on ollut kunnollista syvää unta. Uni on erittäin oleellista sekä yleisesti terveellisen elämän että tavoitteellisen urheilun kannalta, sillä väsynyt ihminen syö todennäköisemmin impulsiivisesti ja epäterveellisesti nopeaa energiapiikkiä hakiessaan, eikä välttämättä yllä energian puutteensa vuoksi niin hyviin suorituksiin vaikkapa kuntosalilla tai lenkkipolulla.

Mitkä asiat ovat tärkeitä urheilijoille?

Nainen treenaa salilla

Urheilijoille tärkeitä asioita ovat:

  • Terveellinen ravinto ja riittävä energiansaanti
  • Riittävä uni ja lepo
  • Hyvä fyysinen kunto ja tasapainoinen kehonkoostumus
  • Kohtuullinen ja sopivan haastava harjoittelu

Näihin asioihin liittyvillä lahjoilla on vaikea mennä pieleen. Kuten kaikkia muitakin lahjoja suunnitellessa ja hankkiessa, tässäkin tapauksessa kannattaa pohtia juuri tämän henkilön mielenkiinnon kohteita. Tällöin lahja on varmasti yksilöllinen ja mieluisa. Pitkään ja vakiintuneesti urheilua harrastaneella henkilöllä myös tyypillisesti on jo ainakin jonkin verran harrasstukseensa liittyviä välineitä, joten muista aina selvittää etukäteen mitä hänellä on käytössään, ettet turhaan osta hänelle tuplakappaletta. Esimerkiksi sykemittari löytyy jo useimmalta harrastajalta, mutta saattaahan lahjan saaja suunnitella päivittävänsä vanhaa kappalettaan uudempaan. Tällaisista syistä juuri esimerkiksi lisäravinteet tai erilaiset lahjakortit voivatkin olla universaalisti suosittuja lahjoja, sillä niille on jatkuvaa käyttöä eikä haittaa, vaikka niitä löytyisikin jo valmiiksi harrastajan kaapista.

Muita urheiluvarusteita, kuten vaatteita tai vaikkapa ihan vain käsipainoja lahjaksi harkitessa kannattaa aina olla varma, että tietää lahjan saajan vaatekoon tai painojen tapauksessa tämän hetkisen tason, jottei lahja mene täysin hukkaan. Jos näistä asioista ei ole täyttä varmuutta, kannattaa mieluummin pysytellä yleispätevissä lahjoissa.

Kaikki rakkaaseen urheiluharrastukseen tai yleisesti hyvinvointiin liittyvät tuotteet ja palvelut ovat yleensä mieluinen valinta kenelle tahansa, joka haluaa pitää itsestään erityisen hyvää huolta sekä arjen elämäntavoilla että harrastuksen parissa.

Scroll to Top