Paras proteiinin lähde -vertailu (2022)

Sopivan proteiinijauheen ja juuri sinulle parhaan valinta riippuu tavoitteistasi. Jos tavoitteesi on kasvattaa lihasta ja polttaa rasvaa valinta on todennäköisesti erilainen kuin vain pientä proteiinitäydennystä päivän ruokailuihin etsivällä. Valintakriteerinä voi myös olla vaikkapa tuotteen alkuperä ja aminohappokoostumus, imeytyvyys ja tietenkin maku. Kannattaa toki vilkaista myös ainesosaluetteloa ja olla tietoinen, mitä syö; esim. mitä makeutusaineita ko. tuote sisältää. Jollekin tärkeää ovat kasviperäiset raaka-aineet ja luomu. Tässä vertailussa kiinnitämme huomiota näihin asioihin sekä kerromme myyntimenestyjiä vuonna 2022.

Outlet Lisäravinteet

Fitnesstukku.fi on Suomen suurin valikoima lisäravinteista, treenivaatteista & treenivälineistä.

Täältä löydät lisäravinteita poistohintaan. Tee edullisia löytöjä!

Eläinperäiset proteiinit hera ja kaseiini

Kehonrakennuksessa ja lihasmassan kasvattamisessa yleisin proteiinityyppi on maidosta saatava heraproteiini. Siinä on hyvä aminohappokoostumus sisältäen kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa. Heraproteiini on korkealaatuinen nopeasti imeytyvä proteiini. Heraproteiinin ylivoimaisuus muihin proteiininlähteisiin verrattuna lihasproteiinin purkautumisen estämisessä korostuu erityisesti aamuisin ja treenin jälkeen. Heraproteiinin proteiinipitoisuus on 75-90 g proteiinia/100 g. Seuraavaksi kolme loistavaa heraproteiinijauhetta.

Whey 80 Starnutrition

Katso hintavertailu täältä »

Whey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe sopii urheilijoille ja tavoitteellisesti treenaaville, jotka haluavat paremman palautumisen, lisää lihasmassaa ja tehokkaamman rasvanpolton. Tämä tuote on yksi Suomen suosituimpia proteiineja. Kyseessä on erittäin korkealaatuinen proteiinijauhe, jossa on käytetty viimeisintä valmistusteknologiaa. Tämä on tuotteen ehdottomia vahvuuksia, koska sen avulla on saatu aikaan puhdas ja vahingoittumaton proteiini korkealla biologisella arvolla. Tuote koostuu 100 % ultrasuodatetusta ja instantoidusta heraproteiinikonsentraatista. Voit käyttää tätä tuotetta juomana, smoothiena tai lisätä vaikkapa aamupuuron joukkoon. Tuotteen ehdottomia vahvuuksia ovat myös hyvä maku ja liukenevuus. Käyttäjiltä saadun palautteen perusteella jauhe sekoittuu todella hyvin sekä veteen että maitoon eikä paakkuunnu. Makeutusaineina mm. aspartaami, asesulfaami K ja sukraloosi.

Kotimaisuutta arvostaville Foodinilta löytyy laadukas Suomessa valmistettu heraproteiini vaniljan makuisena. Siihen tulee maito rehulla ruokittujen lehmien maidosta. Foodinin proteiini ei sisällä kaseiinia. Se on vähälaktoosinen joten se sopii usein myös herkkävatsaisille. Tuote on gluteeniton, GMO –vapaa eikä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Tämä tuote on saanut hyvät arvostelut käyttäjiltä. Vaniljan makua on kehuttu loistavaksi ja siitä saa maukkaan kuohkean juoman. Jauhe liukenee helposti nesteeseen ja jäätelömäinen vaniljan maku tekee aamupuurosta juhlaa. Jauhetta löytyy myös suklaan makuisena. Makeutusaineena vaniljan ja suklaan makuisissa jauheissa on stevioliglykosidi. Heraproteiinia löytyy myös maustamattomana sekä luomuna.

voimaruoka 360 wholefood

Mielenkiintoinen heraproteiinivalmiste on myös Voimaruoka 360 Wholefood – sarja, mitä löytyy suklaan, vaniljan ja kookoksenmakuisena. Voimaruoka 360 Wholefood -sarjan jauheiden pääpaino on heraproteiinissa ja siinä on mukana myös kivasti kuituja, hyviä rasvoja, hiilihydraatteja ja mineraaleja. Mukana on mm. pellavan-, auringonkukan-, seesamin-, kurpitsan- ja chiansiemeniä. Tuotteet ovat gluteenittomia ja sokerittomia ja niitä voi käyttää ruoanlaitossa tai sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna. Tuotteen käyttömahdollisuudet ovat moninaiset; voit käyttää sitä aamupalaksi, palautumiseen, välipalana tai iltapalana. Tuotteesta on poistettu kaseiini, joka voi aiheuttaa vatsaongelmia laktoosin kanssa. Makeutusaineena on stevioliglykosidi.

Toinen maidosta saatava proteiini on kaseiiniproteiini, joka on heran tavoin täydellinen proteiini. Se ei kuitenkaan ole yhtä nopeavaikutteinen kuin hera. Kaseiiniproteiini vaikuttaa pidempään, joten se sopii loistavasti esim. ateriankorvikkeeksi, välipalaksi tai iltaproteiiniksi urheilijoille. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kaseiiniproteiini voi kasvattaa lihasvoimaa vähintään yhtä tehokkaasti kuin heraproteiinikin.

Loistava kaseiiniproteiinia sisältävä tuote on Star Nutritionin Supreme Casein. Hera- ja kaseiiniproteiineja voi käyttää rinnakkain ja tällä tuotteella voit varmistaa optimaalisen proteiinisynteesin myös yön aikana. Tuote on myyntimenestys ja markkinoiden laadukkaimpia kaseiiniproteiineja. Se on vähälaktoosinen ja 80 % täysiarvoista proteiinia. Supreme Casein sisältää laktaasientsyymiä, joka pilkkoo laktoosia tehden ravinnosta helpommin sulavaa. Tuotetta löytyy monta eri makuvaihtoehtoa. Makeutusaineina ovat aspartaami ja asesulfaami K.

Kasviperäiset proteiinijauheet

Kasviperäisistä proteiinijauheista löytyy monia loistavia vaihtoehtoja. Herneproteiini sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja, on hyvin imeytyvää ja proteiinipitoisuudeltaan tiheää (83 g proteiinia/100 g). Siinä on palautumista edistävää valiinia enemmän kuin muissa kasviproteiineissa. Se sisältää myös lihaksille tärkeää lysiiniä ja L-glutamiinia, mikä voi lisätä lihasmassaa. Herneproteiini on vegaaninen valinta ja sopii useille allergioista ja yliherkkyyksistä kärsiville.

Foodin Herneproteiini

Foodin Herneproteiinijauhe valmistetaan kanadalaisista keltaisista herneistä ja on gluteeniton, vegaaninen, maidoton ja GMO-vapaa raakavalmiste. Se ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Tuote sopii loistavasti kasviperäistä proteiinilisää hakeville urheilijoille sekä kasvissyöjille täydentämään päivittäistä proteiininsaantia. Vaniljan makuisessa jauheessa käytetään aitoa vaniljaa ja steviaa. Suklaan maku saadaan aidosta raakakaakaojauheesta. Makeutusaineena on stevioliglykosidi. Foodinilta löytyy myös maustamaton herneproteiinijauhe luomuna.

Riisiproteiini on neutraalin makuinen ja usein soveltuu myös vatsaoireisille ja yliherkille sekä vegaaneille. Kasviproteiineista juuri riisiproteiini sisältää eniten lihaskasvua aikaansaavaa leusiinia ja isoleusiinia ja siinä on myös palautumista tehostavaa valiinia. Riisiproteiinin aminohappokoostumus ei ole täydellinen, mutta ehdottomia plussia on sen sisältämä kuitu ja B-vitamiinit. Riisiproteiinissa on 70-89 g proteiinia/100 g.

Foodin Riisiproteiini on idätetystä luomuriisistä valmistettu. Tämä valmistustapa nostaa ravinteiden pitoisuuksia ja vaikuttaa positiivisesti riisiproteiinin ravinteikkuuteen. Luonnollinen biofermennointi ja hienojakoinen jauhanta voivat nostaa proteiinipitoisuuden jopa 90 %:iin. Tämä tuote valmistetaan laadukkaasta luomuriisistä eikä sisällä keinotekoisia makeutusaineita. Vaniljan makuinen jauhe saa makunsa aidosta vaniljasta ja suklaan makuinen aidosta suklaasta. Molemmissa on käytetty myös steviaa. Makeutusaineena on stevioliglykosidi. Lisäksi löytyy maustamaton vaihtoehto. Voidaan käyttää treenin jälkeen palautumiseen, smoothiessa tai vaikkapa leivonnaisissa lisäämään proteiinimäärää.

Hamppuproteiini on ekologinen vaihtoehto. Se sisältää paljon hyviä rasvoja ja siinä on korkea kuitupitoisuus (18 g/100 g). Hamppuproteiini sisältää kaikki välttämättömät aminohapot sekä lisäksi esim. rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja kaliumia. Hamppuproteiinissa on täyteläinen hyvä maku ja se sopii vegaaneille ja yleensä myös allergisille. Hamppuproteiinissa on 50 g proteiinia/100 g eli se ei sisällä niin paljon aminohappoja kuin esim. riisi- ja herneproteiini.

impolan hamppuproteiini

Impolan Kasvitilan kotimainen hamppuproteiini on 100 % kasviperäinen proteiinilisä ja todella ekologinen vaihtoehto. Siinä ovat proteiinin ja kuidun lisäksi omega 3 – ja omega 6 –rasvahapot optimaalisessa suhteessa ihmiskehon kannalta. Aminohapot ovat hyvin imeytyvässä muodossa. Voit käyttää hamppuproteiinia lisäämään proteiinia päivittäiseen ravitsemukseesi tai vaikkapa treenin jälkeiseen palautumiseen.

Kasviproteiinien sekoitukset

Eri kasviproteiineja sekoittamalla saadaan tehokkaita yhdistelmiä ja toisiaan täydentäviä aminohappokoostumuksia. Riisi- ja herneproteiinit yhdistämällä saa sekoituksen, joka voi pärjätä jopa heraproteiinille. Seuraavana pari mielenkinkiintoista kasviproteiinien sekoitusta.

Puhdistamolta löytyy luomulaatuinen maustamaton riisi+herneproteiini. Tuote on valmistettu Suomessa ja on lisä- ja säilöntäaineeton ja korkealaatuinen. Kasviperäinen sekoitus on vatsaystävällinen ja sopii erityisesti kuntoilijoille ja urheilijoille. Tuotteessa on käytetty täysjyväriisiproteiinia.

cocovi luomu super vegeproteiini

CocoVi Luomu Super Vegeproteiini sisältää herne-, riisi- ja hamppuproteiinia maustettuna kookoksella ja kaakaolla. Proteiinia 54 g/100 g. Tuote sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja on gluteeniton, laktoositon ja lisäaineeton. Samasta sarjasta löytyy myös viherjauheilla terästetty Luomu Super Vegeproteiini.

Yhteenveto

Markkinoilta löytyy monia laadukkaita proteiinijauheita ja varsinkin kasviperäisten proteiinivalmisteiden valikoima kehittyy koko ajan. Saat hyötyä proteiinivalmisteiden käytöstä varmasti, jos treenaat tavoitteellisesti ja haluat tulosta. Kasvissyöjille, vegaaneille sekä kiireistä arkea eläville riittävän proteiinimäärän syöminen voi myös olla haasteellista. Ja onhan toki kätevää lisätä proteiinijauhetta myös vaikkapa leivonnaisiin niin saat niistä terveellisempiä ja täyttävämpiä. Proteiinijauheita löytyy monesta hintaluokasta: luomu, kotimaisuus ja kasviperäiset jauheet maksavat vähän enemmän. Vertailemalla eri tuotteita löydät varmasti omiin tavoitteisiisi parhaan vaihtoehdon.

Scroll to Top