Parhaat kompressiotrikoot 2022

Kompressiotrikoot ovat suosittuja urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa. Kompressio-sana tarkoittaa puristusta ja tällaisten trikoiden tarkoitus onkin puristuksella edistää verenkiertoa ja lihasten hapensaantia. Kompressiotrikoot edesauttavat myös kuona-aineen poistumista kehosta nopeuttaen siten palautumista urheilusuorituksesta.

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat kompressiotrikoot vuonna 2020. Kokoa valitessa muista, että housujen tulee olla napakat, jotta kompressio toimii.

Parhaat naisten kompressiotrikoot

Compression 7/8 -trikoot

Naisten yksi suosituin trikoomerkki on I Can I Will eli ICIW. Tämä merkki on myös testijohtaja kompressiotrikoissa. Esimerkiksi ICIW:n Compression 7/8 -trikoot ovat erittäin suosittu malli. Näissä trikoissa on neljään suuntaan joustava kangas, ja niissä on keskikorkea vyötärö. Materiaali on erittäin kestävää, ja se ei kulu kovassakaan treenissä. Trikoissa on kompressioteknologia, joka auttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen. Valmistaja suosittelee, että maksimaalisen palautumisen saavuttamiseksi trikoita pidettäisiin päällä 30-60 minuuttia treenisuorituksen päättymisen jälkeen.

Toinen suosittu kompressiotuotevalmistaja on Zeropoint, joka tunnetaan parhaiten kompressiosukista ja -säärystimistä. Zeropointilla on kuitenkin markkinoilla erilaisia kompressiotrikoita naisille. Zeropointin Perfomance Tights -trikoissa on korkea kompressiotaso, ja nämä trikoot sopivatkin intensiiviseen urheiluun. Trikoot on suunniteltu niin, että ne tukevat lihaksia treenin aikana ja tuottavat korkeamman paineen pohkeisiin ja reisien alaosaan. Housut ovat mukavat päällä, ja niiden istuvuutta on helppo säätää kiristysnarun avulla. Trikoissa on myös tyylikäs anatominen leikkaus, joka parantaa istuvuutta. Trikoot sopivat useimpiin urheilulajeihin ja myös matkustamiseen vähentämään turvotusta.

Parhaat kompressiotrikoot alle 30 €

Blacc-merkin Magma Compression Tights -trikoot ovat erinomainen budjettivalinta. Kangas on napakkaa kompressiota, joka maksimoi suorituskyvyn harjoittelun aikana ja antaa tukea lihaksille. Housut istuvat hyvin, ja tuntuvat mukavalta päällä. Trikoissa on kiiltävä näyttävä materiaali ja pohkeiden kohdalla heijastimet. Nämä kompressiotrikoot sopivat kaikenlaiseen urheiluun.

Underarmour HG armour -trikoot

Toinen hyvä, edullinen vaihtoehto on Under Armour HG Armour -trikoot. Nämä kompressiotrikoot tuntuvat päällä kuin toiselta iholta. Vaikka trikoissa on kompressio, tuntuvat ne HeatGear-teknologian ansiosta todella kevyiltä päällä. Trikoiden kompressioteknologia edistää lihastesi palautumista vähentäen muun muassa lihasarkuutta ja nopeuttaen palautumisaikaa. Trikoiden leveä vyötärökaistale ja neljään suuntaan venyvä kangas takaavat istuvuuden. Trikoot sopivat kaikenlaiseen treeniin ja etenkin juoksuun.

Parhaat korkeavyötäröiset kompressiotrikoot

Mikäli haluat treenihousujen kompressio-ominaisuuden lisäksi myös tukea ja mukavuutta vyötärölle, löytyy markkinoilta myös korkeavyötäröisiä malleja.

Hi-Rise compression tights W -trikoot

2XU-merkki on jo pitkään kompressiotrikoita, ja sen mallit ovat erittäin suosittuja. Merkin Hi-Rise Compression Tights W -trikoot ovatkin yhdet markkinoiden parhaista korkeavyötäröisistä kompressiotrikoista. Nämä trikoot ovat todella kevyttä ja joustavaa materiaalia. Trikoissa on porrastettu kompressio, joka tukee etenkin suuria lihasryhmiä treenin aikana ja edistää verenkiertoa. Korkea vyötärö tarjoaa lisätukea treeniin ja myötävaikuttaa parempaan kehonasentoon. Plussaa suurikokoisesta sisätaskusta vyötäröllä, jonne mahtuu esimerkiksi puhelin. Nämä trikoot sopivat kaikenlaiseen treeniin.

Myös Nikelta löytyy erittäin suosittu korkeavyötäröinen malli. Nike Victory Sculpted Tight W -trikoot ovat erittäin joustavat ja niissä on asteittainen kompressio, joka tukee lihaksia juuri oikeista kohdista. Nikelle tutun Dri-FIT-teknologian ansiosta trikoot siirtävät tehokkaasti kosteutta kankaan pinnalle, josta se haihtuu. Trikoiden korkea vyötärö on ihana ja antaa lisäsuojaa etenkin kumarteluissa ja venyttelyssä. Nämä trikoot ovat täydellinen valinta joogaan, pilatekseen tai barreen.

Kompressiotrikoiden hyödyt

Vaikka kompressiotrikoot eivät tee urheilusuoritusta puolestasi eivätkä ne edes paranna tulostasi maagisesti, on niissä paljon hyviä puolia urheilijalle ja kuntoilijalle:

  • Aktivoivat lihaksistoa treenin aikana
  • Parantavat verenkiertoa
  • Ehkäisevät lihaskramppeja, josta on hyötyä etenkin ulkona kylmällä säällä treenatessa
  • Nopeuttavat lihasten palautumista
  • Suojaavat urheiluvammoilta
  • Auttavat jalkojen ja liikkeiden hallinnassa

Muista, että kompressiotrikoita suositellaan pidettävän päällä myös treenin jälkeen kompression hyödyn ja palautumisen maksimoimiseksi.

Scroll to Top