TOP 5 parhaat Padelmailat

Padelmailallasi on suuri merkitys onnistumisessasi lajissa. Oikeanlaisen mailan valinta on kylläkin helpommin sanottu kuin tehty. Uutta mailaa ostaessa on otettava huomioon monia erilaisia puolia – kuten muoto, paino, pintaprofiili, lyöntipinta sekä tasapainopiste. Omalla pelityylilläsi ja tasollasi on tietenkin myös tärkeä rooli siinä, mikä maila on paras. Uuden mailan valinnan helpottamiseksi voi olla hyvä miettiä seuraavia kriteerejä:

 • Oletko täysin noviisi, keskitasoinen vai pro pelaaja?
 • Painotatko enemmän hallintaa / vähemmän nopeutta vai vähemmän hallintaa / enemmän nopeutta?
 • Millainen budjettisi on?
 • Oletko mies, nainen vai juniori?

Jos olet kokenut padelpelaaja – millainen pelityylisi on? Oletko aggressiivinen ja otat pallot vastaan lähellä verkkoa vai oletko puolustava pelaaja, joka ottaa vastaan lähempänä takaseinää? 

Minkä tyyppisiä padelmailoja on saatavilla?

Padelmailoja on saatavana kolmea erilaista tyyppiä tai muotoa, joissa kaikissa on erilaiset ominaisuudet ja jotka sopivat eri tavalla riippuen siitä, miten pelaat ja arvostatko hallintaa vai nopeutta. 


 • Pyöreä: Mailan tasapainopiste sijaitsee hieman lähempänä kahvaa, mikä antaa pelaajalle pelissä paremman hallinnan, mutta hieman vähemmän nopeutta. Anteeksiantava ihannepiste on suurempi, eli sinun ei tarvitse osua suoraan keskelle saadaksesi hyvän lyönnin. Sopii erinomaisesti aloittelijoille.

 • Timantti: Timantinmuotoisissa padelmailoissa tasapainopiste on sijoitettu kauas eteen. Tämä antaa yleensä lyönneille hyvän nopeuden, mutta pelaaja saa vähän huonomman hallinnan lyöntiin. Timantinmuotoinen maila sopii parhaiten kokeneemmille pelaajille.

 • Pisaramuoto: Kutsutaan usein pyöreän ja timantin muotoisten väliseksi hybridiksi, jossa tasapainopiste on suunnilleen keskellä. Hyvä keskitien maila pelaajille, jotka haluavat peleissä enemmän nopeutta kuin pyöreällä mailalla, mutta jotka haluavat myös enemmän hallintaa kuin mihin timantinmuotoisella mailalla pystyy.

Babolat Defiance – paras aloittelijan maila

 • Muoto: Pyöreä
 • Taso: Aloittelija / Keskitaso

Tämä maila tarjoaa voimaa ja erittäin hyvän kontrollin. Pyöreä aloittelijalle sopiva malli, jonka leveä anteeksiantava sweetspot sijaitsee mailan keskiosassa. Osumakohta on lasikuitua ja tämä tuottaa helposti lyöntiin voimaa, vaikka ei löisikään kovin kovaa. Babolat on tarkkojen analyysien perusteella sijoittanut mailan reiät siten, että ne tarjoavat parhaan tehon. Reiät on keskitetty sweetspotin ympärille ja ne varmistavat lyöntiin voimaa. Tämä on tarkkoihin lyönteihin hyvä ja monipuolinen yleismaila. 

Katso hintavertailu täältä »

Bullpadel Hack 02 – paras maila edistyneemmälle pelaajalle

 • Muoto: Pisara
 • Kenelle sopii: Keskitaso

Huippupelaaja Paquito Navarron kilpamaila on edistyneen pelaajan hybridimuotoinen padelmaila, joka antaa maksimaalisen tehon kontrollista tinkimättä. Mailan pintakerros on uutta Tricarbon-hiilikuitumateriaalia. Uusi Adaptia-vaahtokumiydin on MultiEVA-materiaalia, joka on eri tiheyksiä sisältävien materiaalien yhdistelmä. Ulkokerroksen suuri tiheys vaikuttaa nopeissa palloissa ja antaa niille enemmän tehoa, ja sisäkerroksen pienempi tiheys vaikuttaa hitaissa palloissa ja parantaa kontrollia. Pelaaja voi mukauttaa mailan painoa ja painopistettä yksilöllisesti lisäämällä 1–3 painoa. Mailassa on innovatiivinen, ergonominen grippi, joka vähentää tärinää padelkyynärpään ehkäisemiseksi. Lisäksi mailassa on tärinää vaimentava toiminto, joka koostuu silikonimateriaalista koko kahvan pituudelta. Kevyestä alumiinista valmistettu kehäsuoja suojaa mailaa iskuilta ja jäljiltä. Rannehihna on valmistettu perinteistä narua leveämmästä ja miellyttävämmästä materiaalista.

Katso hintavertailu täältä »

StarVie Metheora Warrior – mahtava mailan hallinta

 • Muoto: Pyöreä
 • Kenelle sopii: Keskitaso /edistyneempi

Tämä maila on padel-ammattilaisen, Matías Díazin mailavalinta ja ihmekös tuo sillä maila on yksi parhaimmissta StarVien valmistamista mailoista. Maila soveltuu kehittyneelle tai keskitason pelaajalle, joka haluaa voimaa, hallintaa ja tarkkuutta joka lyöntiin. Lisäksi pallo saa tällä mailalla maksimaalisen, räjähdysmäisen vauhdin.

Maila on valmistettu 100% hiilikuidusta, jonka ansiosta se on kestävä ja kaikin puolin täydellinen. Pyöreän muotonsa ansiosta mailan sweetspot sijoittuu mailan keskiöön ja pinnan kovuus auttaa pelaajaa saamaan tarkan osuman joka lyönnillä. StarVie on yksi harvoista mailavalmistajista joka onnistuu saamaan mailan kuviollisen pinnan suoraan muotista eikä lisää sitä jälkeenpäin kuten useimmat muut tekevät. Star balancen ansiosta mailalla on täydellinen tasapaino.
Mailan ydin sisältää full balance ominaisuuden, jonka ansiosta mailalla on täydellinen tasapaino ja hallinta. Tätä mailaa joko rakastetaan tai vihataan. 

Adidas AdiPower Light 2.0 –naisten valinta

 • Muoto: Pyöreä
 • Kenelle sopii: Aloittelija / keskitaso /edistyneempi

Tämä maila on adidas-ambassador WPT-pelaaja Marta Ortegan valinta. Tehokas ja kevyt maila, joka omaa korkean hallittavuuden ja käsiteltävyyden. DUAL EXOSKELETON -vahvistus mailan ytimessä ja Power Embossed Ridge antavat vakautta ja nopeutta. Pyöreä muoto ja keskellä oleva sweetspot parantavat hallittavuutta. Kevyt, keskikiinteä ydin tekee mailasta kevyen ja helpommin hallittavan. Edistyksellisen ja ainutlaatuisen 3D Spin Blade -teknologian ansiosta pelaaja voi saavuttaa tehokkaamman kierteen. Tällä mailalla on hauska pelata.  

Adidas AdiPower Soft 2.0 – pehmeän kosketuksen peliin

 • Muoto: Timantti
 • Taso: Aloittelija / keskitaso /edistyneempi

Mikäli etsit pehmeää kosketusta kierrepalloosi yhdistämällä siihen mailan mahdollistaman uskomattoman kierron määrän – tämä maila on sinun valintasi. 

Tämä maila on WPT-pelaaja Alejandro Galánin valinta. Kyseessä on huippumaila, joka sopii niin kilpapelaajille kuin kehittyneemmillekin harrastajille. Pisaramuoto antaa suuremman sweetspotin mutta tekee kuitenkin suuren vaikutuksen hyökkääviin lyönteihin. Edistyksellinen teknologia tarjoaa vakautta ja vääntöjäykkyyttä. Ydin on pehmeä tarjoten erittäin mukavan pallotuntuman. Leikkauslyönteihin antaa kierrettä Adidaksen ainutlaatuinen Spin Blade-tekniikka, jossa on 3D-rakenne iskupinnalla ja reikien kaareva muotoilu.

Vieritä ylös