Parhaat treenitrikoot (2024)

Treenitrikoot, jumppatrikoot, salihousut, salitrikoot… Rakkailla lapsilla on monta nimeä. Naisten treenitrikoiden valikoima on räjähtänyt viime vuosina yhä suositummaksi tulleen sali- ja fitnessharrastuksen myötä. Tässä artikkelissa kerromme vuoden 2023 parhaat treenitrikoot naisille saliharrastusta varten. 

Lisäksi esittelemme eri kategorioiden treenihousuja ja vastaamme kysymyksiin koskien mm. parhaita korkeavyötäröisiä salihousuja. Listaamme myös parhaat edulliset urheilutrikoot ja parhaat salitrikoot kyykkytreeniin. Artikkelin lopussa vastaamme yleisimmin esitettyihin kysymyksiin koskien treenihousuja. Jos etsit vuodelle 2023 täydellisiä treenihousuja sali- tai kehonrakennusharrastukseesi, jatka lukemista!

Laaja valoikoima treenitrikoita naisille

Jopa -50 % ALE

Tunnetuimmat brändit: ICANIWILL, Under Armour, Better Bodies, Casall, Björn Borg...

Yleisesti parhaat treenitrikoot

Gymshark-urheilutrikoot ovat todellakin maineensa veroiset! Tässä arvostelussa suosikiksi Gymsharkin laajasta mallistosta nousivat Fit Mid Rise Leggings -treenihousut. Näiden treenitrikoiden tyylikäs brodeerattu logo alaselässä ja saumaton muotoilu tekivät vaikutuksen. Nämä ovat juuri ne jumppahousut, jotka tuntuvat päällä kuin toiselta iholta, mutta tukevat treenin aikana juuri oikealla tavalla. Näissä treenitrikoissa on tavallisen korkuinen vyötärö, joten ne sopivat useimmille treenaajille.

Better Bodies -merkin treenitrikoot ovat olleet suosiossa jo pitkään. Uusi malli, Rockaway Tights – on ollut todella suosittu ja lisäksi sitä on tehty vain rajoitettu erä! Näiden salihousujen saumaton muotoilu ehkäisee hiertymiä kovan treenin aikana. Salihousuissa on leveä korkealle nouseva vyötärönauha, joka pitää trikoot paikallaan rankassakin treenissä.

Edullisesta hinnastaan huolimatta Nike Pro Tight New -treenihousut ovat juuri niin hyvät kuin miltä ne näyttävät: ne ovat laadukasta Nike Pro -materiaalia ja niiden tiukka kangas istuu täydellisesti. Materiaali tuntuu hyvältä ja pehmeältä ihoa vasten. Tyylikäs, leveä vyötärönauha antaa tuetun tunteen. Näiden treenihousujen kangas kestää kovempaakin kulutusta, joten nämä housut sopivat kovaan treeniin.

Parhaat edulliset treenitrikoot

Gymshark treenitrikoot

Blacc Power Tights -jumppahousuissa on uskomattoman hyvä hinta-laatusuhde. Ne istuvat hyvin, ja niiden materiaali säätelee kosteutta rankassa treenissä hyvin. Kangas on ihanan pehmeän tuntuinen ihoa vasten. Leveä vyötärönauha takaa istuvuuden ja muotoilee nätisti kroppaa. Näiden treenihousujen kangasta on kehuttu erittäin laadukkaaksi. Iso plussa edullisesta hinnasta.

Puman ESS+ Graphic Leggings -jumppatrikoot hämmästyttävät edullisuudellaan. Treenihousujen materiaali on erittäin hengittävää, ja siirtää kosteuden hyvin pois iholta. Korkeahko, leveä vyötärö takaa näiden jumppatrikoiden istuvuuden. Housut ovat erittäin mukavat päällä, ja sopivat niin salille kuin arkeen. Puman logo sivussa tekee näistä treenitrikoista tyylikkäät ja näyttävät.

Star Nutrition Gear -merkin Star Striped tights -jumppahousuissa on todella tiukasti istuva materiaali ja normaalikorkuinen vyötärö. Tyylikäs kontrastinauha housujen sivuilla on saatavissa useassa eri värissä. Näissä treenitrikoissa on kevyt kompressoriefekti tiheän punonnan takia. Leveä resori takaa mukavuuden, ja hintakin on erittäin edullinen!

Parhaat korkeavyötäröiset treenitrikoot

ALEKOODI:

-15 % ALE tilauksesta

ICIW Scrunch Tights -salihousuja on saatavissa useissa eri väreissä. Nämä erittäin hengittävästä materiaalista tehdyt korkeavyötäröiset treenihousut sisältävät myös niin kutsutun puristusmekanismin, jonka tarkoituksena on korostaa muotoja etenkin takamusta kohottaen. Nämä urheilutrikoot ovat niin mukavat, ettet halua ottaa niitä pois!

ICIW Scrunch Tights

Reebok Lux High-Rise -trikoot ovat nimensä mukaisesti parasta korkeavyötäröistä mallia salille. Reebokin salitrikoot on tehty erittäin paksusta materiaalista, jossa on 80 % nailonia. Näissä jumppatrikoissa vyötärö on korkealla, ja pysyy siellä rankassakin treenissä. Plussaa käytännöllisestä sivutaskusta.

Myös Aim’n-merkkisiä korkeavyötäröisiä Highwaist-salihousuja voi suositella lämpimästä. Nämä urheilutrikoot ovat niin mukavat, että niissä haluaa oleskella myös vapaa-ajalla. Kangas on sen verran paksua, että läpinäkyvyyttä ei tarvitse pelätä. Aim’n Highwaist -treenitrikoot on saatavilla useissa eri väreissä, joten varmasti jokaiselle löytyy mieluinen.

Parhaat treenitrikoot, joista ei näy läpi

Gymshark Flex High Waisted Leggings -treenitrikoissa on niin laadukas materiaali, että läpinäkyvyyttä ei tarvitse pelätä. Näissä treenitrikoissa on saumaton tiukasti istuva muotoilu, ja korkea vyötärö tyylikkäällä logolla. Nämä treenihousut on luotu takaamaan parhaan suorituskykysi salilla.

Nike One Tight –treenitrikoita on kutsuttu myös supersankaritrikoiksi, eikä suotta. Niiden materiaali on todella mukavaa päällä, mutta siitä kangas on sen verran paksua, että niistä ei näy läpi. Pehmeä materiaali siirtää kosteutta pitäen olosi mukavana ja itsevarmana. Nämä jumppahousut on suunniteltu pidettäväksi niin salilla kuin arkena. Plussaa laajasta värivalikoimasta.

Aim’n-merkkiset Ribbed Seamless Tights -treenihousut eroavat muista markkinoilla olevista erilaisen, ribatun kankaansa ansiosta. Nämä treenihousut ovat päällä erittäin mukavat, ja ribattu kangas takaa sen, että näistä treenitrikoista ei näy läpi. Näitä treenihousuja on kehuttu erittäin kestäviksi ja laadukkaiksi. Materiaalina ribattu kangas on helposti muotoutuvaa eli treenihousut istuvat erilaisiin kroppiin.

Parhaat kyykyn kestävät trikoot

Gymsharkin treenitrikoot ovat laadukasta materiaalia, ja yhdet parhaat heidän mallistostaan kyykkytreeniin ovatkin Energy+ Seamless Leggings -treenitrikoot. Nämä salihousut on muotoiltu istumaan täydellisesti ja ne ovat erittäin joustavaa materiaalia. Erittäin korkean vyötärön takia nämä salitrikoot pysyvät ylhäällä rankankin kyykkytreenin ajan ilman, että joudut nostamaan niitä sarjojen välissä.

ICIW Define Seamless Tights -treenitrikoot on kuin luotu kyykkäämiseen. Näissä treenihousuissa on täysin saumaton uusi teknologia, joka mahdollistaa housujen liikkuvuuden täysin uudella tavalla. Teknologia parantaa housujen istuvuutta, mutta myös sinun omaa liikkuvuuttasi. Hyvin hengittävä nylon-spandex-sekoitus takaa kestävyyden kovissakin treeneissä. Plussaa näissä treenitrikoissa on se, että seamless-teknologialla tehdyillä housuilla on pienempi vaikutus ympäristöön vähentyneen kangasjätteen johdosta!

Better Bodies -merkin Waverly Mesh Tights -treenitrikoot kestävät kovaakin kyykkytreeniä BB Gym Compression Fabric -kankaan ansiosta. Treenihousujen kankaan teknologia takaa, että housut pysyvät paikoillaan treenin aikana. Näiden treenihousujen extrakorkeaa vyötäröä on mahdollista kääntää matalammaksi keskikorkeaksi vyötäröksi, jolloin housut sopivat erikokoisille ja -pituisille treenaajille. Plussaa näissä treenitrikoissa on tyylikkäät mesh-kankaasta valmistetut yksityiskohdat.

Kysymykset ja vastaukset -osio

Trikoot pilatekseen

Mitä eroa on treenitrikooilla ja juoksutrikooilla?

Treenitrikoita ei ole suunniteltu juoksuun eikä juoksutrikoita salitreeniin. Treenitrikoot eivät sovellu eteenpäin suuntautuvaan aerobiseen liikkeeseen, kuten juoksuun, sillä ne on suunniteltu nimenomaan kehonrakennustreeniin. Juoksuhousut taas saattavat salilla olla epämukavat ja pahimmassa tapauksessa valua esimerkiksi raskaissa painonnostotreeneissä.

Treenihousut ja juoksuhousut eroavat monella tavalla. Kuten tässä artikkelissa on todettu, treenitrikoissa on usein leveä, saumaton ja nauhaton vyötärö, joka korostaa kropan muotoja. Sen sijaan, toisin kuin treenitrikoissa, juoksutrikoissa on monesti vyötäröllä nauhakiristys. Tämä on tarpeen, jotta trikoot pysyvät ylhäällä juostessa. Monesti juoksutrikoissa on myös polvien takaosan kohdalla niin kutsuttu tuuletusosuus eli ohuempaa kangasta. Tämän tarkoituksena on siirtää kosteutta pois iholta juostessa.

Juoksutrikoot sisältävät useampia saumoja ja yksityiskohtia, kuten vetoketjut tai heijastimet lahkeissa. Treenitrikoot ovat kuitenkin nykyisin usein saumattomia ja pelkistetympiä, sillä samanlaisia yksityiskohtia kuin juoksuhousuissa ei salitreenissä tarvita.
Treenitrikoot ovat monesti napakampaa materiaalia, kun taas ohuempaa materiaalia olevat juoksutrikoot saattaisivat olla salitreenissä liian läpinäkyvät.

Mitä muotoilevat trikoot tarkoittavat?

Muotoilevat treenitrikoot ovat vallanneet markkinat. Tyylikkäästi jalan lihaksistoja muotoilevat treenihousut näyttävät hyvältä jokaisen kropan päällä lisäten itsevarmuutta salilla. Muotoilevasta kankaasta valmistetut treenihousut nostavat ja muotoilevat jalkojen ja keskivartalon osia luoden urheilullisen siluetin. Monissa muotoilevissa treenihousuissa on tyylikäs leikkaus ja kuviointi, joka imartelee jalkojen muotoa.

Muotoilevat trikoot eivät pelkästään ole tyylikkäitä vaan kevyellä kompressiolla tai kompressiokankaalla varustetut treenitrikoot auttavat myös lihasten palautumista ja edistävät jalkojen lihasten aineenvaihduntaa. Treenitrikoiden muotoileva kangas tukee jalkojen lihaksistoa myös treenin aikana. Kevyt puristusteknologia painaa jalkojen verisuonia, jolloin veren virtaus jaloista sydämeen nopeutuu. Treenihousuissa on erilaisia kompressioasteita, joista kevyimmät vain muotoilevat kropan muotoja. Tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota treenihousuja ostettaessa muotoilevuusasteeseen.

Mitkä ovat tunnetuimmat treenitrikoobrändit?

Yleisesti tunnetut urheilumerkit, kuten Nike ja Reebok ovat tehneet jo pitkään erittäin laadukkaita treenitrikoita. Markkinoille on kuitenkin tullut myös tässäkin artikkelissa mainittuja, uusia toimijoita kuten Gymshark, Aim’n ja ICIW. Nämä brändit ovat erikoistuneet pitkälti kuntosalivaatteiden kehittämiseen tuoden uudenlaisia teknologioita ja ratkaisuja markkinoille.

Treenitrikoot, jumppatrikoot, salihousut, salitrikoot… Rakkailla lapsilla on monta nimeä. Naisten treenitrikoiden valikoima on räjähtänyt viime vuosina yhä suositummaksi tulleen sali- ja fitnessharrastuksen myötä. Tässä artikkelissa kerromme vuoden 2023 parhaat treenitrikoot naisille saliharrastusta varten. 

Lisäksi esittelemme eri kategorioiden treenihousuja ja vastaamme kysymyksiin koskien mm. parhaita korkeavyötäröisiä salihousuja. Listaamme myös parhaat edulliset urheilutrikoot ja parhaat salitrikoot kyykkytreeniin. Artikkelin lopussa vastaamme yleisimmin esitettyihin kysymyksiin koskien treenihousuja. Jos etsit vuodelle 2023 täydellisiä treenihousuja sali- tai kehonrakennusharrastukseesi, jatka lukemista!

Yleisesti parhaat treenitrikoot

Gymshark-urheilutrikoot ovat todellakin maineensa veroiset! Tässä arvostelussa suosikiksi Gymsharkin laajasta mallistosta nousivat Fit Mid Rise Leggings -treenihousut. Näiden treenitrikoiden tyylikäs brodeerattu logo alaselässä ja saumaton muotoilu tekivät vaikutuksen. Nämä ovat juuri ne jumppahousut, jotka tuntuvat päällä kuin toiselta iholta, mutta tukevat treenin aikana juuri oikealla tavalla. Näissä treenitrikoissa on tavallisen korkuinen vyötärö, joten ne sopivat useimmille treenaajille.

Gymshark treenitrikoot

Better Bodies -merkin treenitrikoot ovat olleet suosiossa jo pitkään. Uusi malli, Rockaway Tights – on ollut todella suosittu ja lisäksi sitä on tehty vain rajoitettu erä! Näiden salihousujen saumaton muotoilu ehkäisee hiertymiä kovan treenin aikana. Salihousuissa on leveä korkealle nouseva vyötärönauha, joka pitää trikoot paikallaan rankassakin treenissä.

Edullisesta hinnastaan huolimatta Nike Pro Tight New -treenihousut ovat juuri niin hyvät kuin miltä ne näyttävät: ne ovat laadukasta Nike Pro -materiaalia ja niiden tiukka kangas istuu täydellisesti. Materiaali tuntuu hyvältä ja pehmeältä ihoa vasten. Tyylikäs, leveä vyötärönauha antaa tuetun tunteen. Näiden treenihousujen kangas kestää kovempaakin kulutusta, joten nämä housut sopivat kovaan treeniin.

Parhaat edulliset treenitrikoot

Blacc Power Tights -jumppahousuissa on uskomattoman hyvä hinta-laatusuhde. Ne istuvat hyvin, ja niiden materiaali säätelee kosteutta rankassa treenissä hyvin. Kangas on ihanan pehmeän tuntuinen ihoa vasten. Leveä vyötärönauha takaa istuvuuden ja muotoilee nätisti kroppaa. Näiden treenihousujen kangasta on kehuttu erittäin laadukkaaksi. Iso plussa edullisesta hinnasta.

Blacc Power Tights edulliset treenitrikoot

Puman ESS+ Graphic Leggings -jumppatrikoot hämmästyttävät edullisuudellaan. Treenihousujen materiaali on erittäin hengittävää, ja siirtää kosteuden hyvin pois iholta. Korkeahko, leveä vyötärö takaa näiden jumppatrikoiden istuvuuden. Housut ovat erittäin mukavat päällä, ja sopivat niin salille kuin arkeen. Puman logo sivussa tekee näistä treenitrikoista tyylikkäät ja näyttävät.

Star Nutrition Gear -merkin Star Striped tights -jumppahousuissa on todella tiukasti istuva materiaali ja normaalikorkuinen vyötärö. Tyylikäs kontrastinauha housujen sivuilla on saatavissa useassa eri värissä. Näissä treenitrikoissa on kevyt kompressoriefekti tiheän punonnan takia. Leveä resori takaa mukavuuden, ja hintakin on erittäin edullinen!

Parhaat korkeavyötäröiset treenitrikoot

ICIW Scrunch Tights -salihousuja on saatavissa useissa eri väreissä. Nämä erittäin hengittävästä materiaalista tehdyt korkeavyötäröiset treenihousut sisältävät myös niin kutsutun puristusmekanismin, jonka tarkoituksena on korostaa muotoja etenkin takamusta kohottaen. Nämä urheilutrikoot ovat niin mukavat, ettet halua ottaa niitä pois!

ICIW Scrunch Tights

Reebok Lux High-Rise -trikoot ovat nimensä mukaisesti parasta korkeavyötäröistä mallia salille. Reebokin salitrikoot on tehty erittäin paksusta materiaalista, jossa on 80 % nailonia. Näissä jumppatrikoissa vyötärö on korkealla, ja pysyy siellä rankassakin treenissä. Plussaa käytännöllisestä sivutaskusta.

Myös Aim’n-merkkisiä korkeavyötäröisiä Highwaist-salihousuja voi suositella lämpimästä. Nämä urheilutrikoot ovat niin mukavat, että niissä haluaa oleskella myös vapaa-ajalla. Kangas on sen verran paksua, että läpinäkyvyyttä ei tarvitse pelätä. Aim’n Highwaist -treenitrikoot on saatavilla useissa eri väreissä, joten varmasti jokaiselle löytyy mieluinen.

Parhaat treenitrikoot, joista ei näy läpi

Gymshark Flex High Waisted Leggings -treenitrikoissa on niin laadukas materiaali, että läpinäkyvyyttä ei tarvitse pelätä. Näissä treenitrikoissa on saumaton tiukasti istuva muotoilu, ja korkea vyötärö tyylikkäällä logolla. Nämä treenihousut on luotu takaamaan parhaan suorituskykysi salilla.

Nike One Tight –treenitrikoita on kutsuttu myös supersankaritrikoiksi, eikä suotta. Niiden materiaali on todella mukavaa päällä, mutta siitä kangas on sen verran paksua, että niistä ei näy läpi. Pehmeä materiaali siirtää kosteutta pitäen olosi mukavana ja itsevarmana. Nämä jumppahousut on suunniteltu pidettäväksi niin salilla kuin arkena. Plussaa laajasta värivalikoimasta.

Aim’n-merkkiset Ribbed Seamless Tights -treenihousut eroavat muista markkinoilla olevista erilaisen, ribatun kankaansa ansiosta. Nämä treenihousut ovat päällä erittäin mukavat, ja ribattu kangas takaa sen, että näistä treenitrikoista ei näy läpi. Näitä treenihousuja on kehuttu erittäin kestäviksi ja laadukkaiksi. Materiaalina ribattu kangas on helposti muotoutuvaa eli treenihousut istuvat erilaisiin kroppiin.

Parhaat kyykyn kestävät trikoot

Gymsharkin treenitrikoot ovat laadukasta materiaalia, ja yhdet parhaat heidän mallistostaan kyykkytreeniin ovatkin Energy+ Seamless Leggings -treenitrikoot. Nämä salihousut on muotoiltu istumaan täydellisesti ja ne ovat erittäin joustavaa materiaalia. Erittäin korkean vyötärön takia nämä salitrikoot pysyvät ylhäällä rankankin kyykkytreenin ajan ilman, että joudut nostamaan niitä sarjojen välissä.

ICIW Define Seamless Tights -treenitrikoot on kuin luotu kyykkäämiseen. Näissä treenihousuissa on täysin saumaton uusi teknologia, joka mahdollistaa housujen liikkuvuuden täysin uudella tavalla. Teknologia parantaa housujen istuvuutta, mutta myös sinun omaa liikkuvuuttasi. Hyvin hengittävä nylon-spandex-sekoitus takaa kestävyyden kovissakin treeneissä. Plussaa näissä treenitrikoissa on se, että seamless-teknologialla tehdyillä housuilla on pienempi vaikutus ympäristöön vähentyneen kangasjätteen johdosta!

Better Bodies -merkin Waverly Mesh Tights -treenitrikoot kestävät kovaakin kyykkytreeniä BB Gym Compression Fabric -kankaan ansiosta. Treenihousujen kankaan teknologia takaa, että housut pysyvät paikoillaan treenin aikana. Näiden treenihousujen extrakorkeaa vyötäröä on mahdollista kääntää matalammaksi keskikorkeaksi vyötäröksi, jolloin housut sopivat erikokoisille ja -pituisille treenaajille. Plussaa näissä treenitrikoissa on tyylikkäät mesh-kankaasta valmistetut yksityiskohdat.

Kysymykset ja vastaukset -osio

Trikoot pilatekseen

Mitä eroa on treenitrikooilla ja juoksutrikooilla?

Treenitrikoita ei ole suunniteltu juoksuun eikä juoksutrikoita salitreeniin. Treenitrikoot eivät sovellu eteenpäin suuntautuvaan aerobiseen liikkeeseen, kuten juoksuun, sillä ne on suunniteltu nimenomaan kehonrakennustreeniin. Juoksuhousut taas saattavat salilla olla epämukavat ja pahimmassa tapauksessa valua esimerkiksi raskaissa painonnostotreeneissä.

Treenihousut ja juoksuhousut eroavat monella tavalla. Kuten tässä artikkelissa on todettu, treenitrikoissa on usein leveä, saumaton ja nauhaton vyötärö, joka korostaa kropan muotoja. Sen sijaan, toisin kuin treenitrikoissa, juoksutrikoissa on monesti vyötäröllä nauhakiristys. Tämä on tarpeen, jotta trikoot pysyvät ylhäällä juostessa. Monesti juoksutrikoissa on myös polvien takaosan kohdalla niin kutsuttu tuuletusosuus eli ohuempaa kangasta. Tämän tarkoituksena on siirtää kosteutta pois iholta juostessa.

Juoksutrikoot sisältävät useampia saumoja ja yksityiskohtia, kuten vetoketjut tai heijastimet lahkeissa. Treenitrikoot ovat kuitenkin nykyisin usein saumattomia ja pelkistetympiä, sillä samanlaisia yksityiskohtia kuin juoksuhousuissa ei salitreenissä tarvita.
Treenitrikoot ovat monesti napakampaa materiaalia, kun taas ohuempaa materiaalia olevat juoksutrikoot saattaisivat olla salitreenissä liian läpinäkyvät.

Mitä muotoilevat trikoot tarkoittavat?

Muotoilevat treenitrikoot ovat vallanneet markkinat. Tyylikkäästi jalan lihaksistoja muotoilevat treenihousut näyttävät hyvältä jokaisen kropan päällä lisäten itsevarmuutta salilla. Muotoilevasta kankaasta valmistetut treenihousut nostavat ja muotoilevat jalkojen ja keskivartalon osia luoden urheilullisen siluetin. Monissa muotoilevissa treenihousuissa on tyylikäs leikkaus ja kuviointi, joka imartelee jalkojen muotoa.

Muotoilevat trikoot eivät pelkästään ole tyylikkäitä vaan kevyellä kompressiolla tai kompressiokankaalla varustetut treenitrikoot auttavat myös lihasten palautumista ja edistävät jalkojen lihasten aineenvaihduntaa. Treenitrikoiden muotoileva kangas tukee jalkojen lihaksistoa myös treenin aikana. Kevyt puristusteknologia painaa jalkojen verisuonia, jolloin veren virtaus jaloista sydämeen nopeutuu. Treenihousuissa on erilaisia kompressioasteita, joista kevyimmät vain muotoilevat kropan muotoja. Tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota treenihousuja ostettaessa muotoilevuusasteeseen.

Mitkä ovat tunnetuimmat treenitrikoobrändit?

Yleisesti tunnetut urheilumerkit, kuten Nike ja Reebok ovat tehneet jo pitkään erittäin laadukkaita treenitrikoita. Markkinoille on kuitenkin tullut myös tässäkin artikkelissa mainittuja, uusia toimijoita kuten Gymshark, Aim’n ja ICIW. Nämä brändit ovat erikoistuneet pitkälti kuntosalivaatteiden kehittämiseen tuoden uudenlaisia teknologioita ja ratkaisuja markkinoille.

Laaja valoikoima treenitrikoita naisille

Jopa -50 % ALE

Tunnetuimmat brändit: ICANIWILL, Under Armour, Better Bodies, Casall, Björn Borg...

Scroll to Top