Paras aktiivisuusranneke – Vertailussa TOP 10 aktiivisuusrannekkeet

Aktiivisuusrannekkeet ovat tulleet viime vuosina aina vain suositummiksi liikunnan ja oman hyvinvoinnin seuraamisessa. Aktiivisuusrannekkeiden hinnat ovat kohtuullisia ja se lisää entisestään niiden suosiota. Aktiivisuusrannekkeen puolesta puhuu myös niiden akkujen kestävyys.

Pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea artikkelia:

Aktiivisuusranneke mittaa aktiivisuuden lisäksi myös esimerkiksi unta ja sen laatua erilaisilla mittareilla. Aktiivisuusranneke motivoi liikkumaan ja parantamaan sitä kautta käyttäjänsä kuntoa, unta ja hyvinvointia. Millainen sitten on hyvä aktiivisuusranneke ja mitä ominaisuuksia siinä tulisi olla?

Testivoittaja: Fitbit Charge 4 älyranneke

Fitbit Charge 4
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Tämän hetken parhaaksi aktiivisuusrannekkeeksi on monissa vertailuissa valittu Fitbit Charge 4. Aktiivisuusrannekkeessa on uutuutena Active Zone Minutes ominaisuus, jonka tavoitteena on saada käyttäjänsä saavuttamaan aluksi 150 minuuttia aktiivista liikuntaa joka viikko halutulla sykealueella.

Aktiiviranneke on varustettu edistyneimmillä sensoreilla ja ominaisuuksilla, joiden lisäksi Charge 4:ssa on sisään rakennettu GPS, joka mahdollistaa sijainnin tallentumisen harjoitusten aikana ilman, että aktiivisuusrannekkeen käyttäjällä tarvitsee olla puhelinta mukana urheillessa. Charge 4:ssa on Fitbit PurePulse sykkeen seuranta ja se mittaa tarkasti sykettä niin levossa, kuin harjoituksenkin aikana.

Älyranneke on vedenkestävä ja tyylikkäästi muotoiltu ja sen avulla käyttäjä voi seurata matkaansa ja vauhtiaan reaaliajassa. Älyrannekkeen akku kestää jopa viikon ja siinä on lisäominaisuutena Fitbit Pay, jonka avulla käyttäjä voi pelkän älyrannekkeen avulla hoitaa maksuja NFC:n avulla. Spotifyta on helppo hallita älyrannekkeen kautta. Silloin rannekkeen on oltava yhteydessä puhelimeesi. Älyrannekkeessa on Sleep Score joka antaa tarkat käyttäjälleen tietoja unen laadusta. Älyrannekkeeseen on tulossa myös Smart Wake toiminto ja se auttaa heräämään juuri oikeassa vaiheessa unisykliä.


Paras aktiivisuusranneke sykemittarilla

Seuraavassa tarkastellaan monipuolisesti TOP 10 aktiivisuusrannekkeita. Aktiivisuusrannekkeissa on hyvät sykkeenmittausominaisuudet ja niitä voi edelleen parantaa erillisellä sykevyöllä, joka parantaa aktiivisuusrannekkeiden sykkeen mittausta.

Fitbitin PurePulse vaikuttaa tarkimmalta sykkeen mittaajalta ilman erityisiä lisälaitteita. Se mittaa sykkeen tarkasti vuorokauden ympäri, kun taas toisten aktiivisuusrannekkeiden mittaustulos ei ole tasainen, koska rannekkeen sensorit eivät ota tasaista mittaustulosta, vaan niiden mittaustulos ”pumppaa” nollan ja todellisen sykkeen välillä myös kesken urheilusuorituksen.

Fitbit Charge 3 aktiiviranneke  

Fitbit Charge 3
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Monipuoliseen liikuntaan ja aktiivisuuden seurantaan sopiva Fitbitin Charge 3 aktiivisuusranneke on vedenkestävä aina 50 metriin asti. Se sopii näin ollen myös uimiseen ja sukeltamiseen eikä sitä tarvitse ottaa pois edes suihkussa.

Ranneke mittaa käyttäjänsä sykettä aina sen ollessa ranteessa. Kellon avulla voit seurata rasvan polttoa. Aktiivirannekkeen SmartTrack-ominaisuus seuraa käyttäjänsä valittua liikuntalajia automaattisesti.

Myös Fitbit Charge 3:n akku kestää noin viikon. Charge 3:n SpO2 sensori mittaa veren happipitoisuutta ja se auttaa seuraamaan ja tunnistamaan mahdollisia terveysongelmia kuten uniapneaa.

Aktiivirannekkeen suurin ero Fitbitin Charge 4:n on se, että Charge 3 mallissa ei ole sisäänrakennettua GPS:ä.

GPS:n käyttö vaatii toimiakseen älypuhelimen pitämisen mukana harjoituksen aikana. Näin voit seurata tarkasti harjoituksen aikana kulkemaasi matkaa reaaliaikaisena. Run Detect on puolestaan aktiivirannekkeessa oleva automaattinen pysäytystoiminto, joka pysäyttää harjoituskellon tauon ajaksi.

Aktiivirannekkeen etuna on myös se, että siinä on personoitu laitenäkymä jonka avulla on helppo seurata omia terveys- ja kuntotilastoja. 


Garmin Vivosport

Garmin Vivosport
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Garmin Vivosport ranneke auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla paljon tietoa aktiivisuudestasi. Laitteen avulla saat tietoa unesi laadusta, kunnostasi sekä stressitasostasi.

Rannekkeessa on sisäänrakennettuna GPS-ominaisuus, joten voit tarkastella nopeuttasi ja kulkemaasi matkaa sekä reittejäsi kartalla sovelluksen kautta. Ranneke mittaa sykettäsi vuorokauden ympäri, joten saat tietoa kunnostasi ja terveydentilastasi koko ajan. Laitteen avulla seuraat myös stressitasoasi, joten tunnistat stressitasosi kasvamisen ja voit välttää sen laitteen tarjoaminen hengitysharjoitteiden avulla.

Voit yhdistää rannekkeen Garmin Connect-sovellukseen, joka analysoi tietoja omasta aktiivisuudestasi, kalorinsaannistasi ja unirytmistäsi. Saat rannekkeeseen tiedon saapuneista sähköposteista, viesteistä ja yhteisöpalvelujen ilmoituksista. Akku tarjoaa virtaa jopa 7 päiväksi.


Huawei Band 3 Pro Aktiiviranneke

Huawei Band 3 Pro
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Band 3 Pro aktiiviranneke seuraa pulssia ja antaa tarkkaa tieto aktiivisuudestasi ja sen parantamisesta. Se laskee askeleitasi ja seuraa kalorinkulutustasi.

Band 3 Pro:n on sisäänrakennettu useita eri harjoituksia. Aktiivirannekkeessa on TruSleep unenseuranta. Se seuraa untasi ja sen laatua. Ranneke mittaa hapenottokykyä ja palautumisaikaa.

Aktiivirannekkeessa on sisäänrakennettu GPS-paikannin ja se mahdollistaa tarkan kulkemasi reitin seuraamisen. Huawei Band 3 Pro on vedenkestävä aina 50 metriin asti ja soveltuu näin uimisen lisäksi myös sukeltamiseen.

Ranneke seuraa uidessa vetojen ja käännösten määrän sekä uintinopeutta. Huawei älypuhelimen voi liittää aktiivirannekkeeseen Bluetooth-yhteydellä. Näin saat aktiivirannekkeesi ilmoitukset saapuvista viesteistä ja puheluista. Aktiiviranneke Band 3 Pro on edullinen valinta kunnon ja terveyden kohottajalle.


Honor Band 5 fitness-ranneke

Honor Band 5
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 14 päivää
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Edullinen ja hillitty Honor Band 5 mittaa sykkeesi tarkasti. Se on rakenteeltaan kapea ja kevyt eikä siinä ole kosketusnäytön lisäksi erillisiä painikkeita.

Ranneke tarkkailee päivittäistä aktiivisuutta, harjoituksia ja askeleita sekä jo saavutetun prosenttiosuuden päivän askeltavoitteesta.

Fitness ranneke mittaa sykettä vuorokauden ympäri ja sen saa asetettua mittaamaan erikseen sykettä. Tämä fitness ranneke on vedenkestävä aina 50 metriin asti ja tunnistaa automaattisesti yleisimmät uintitekniikat.

Rannekkeeseen saa aktivoitua myös aktiviteettimuistutuksen. Band 5 toimii yhdistettynä Huawei Health –sovellukseen, josta voit tarkastelle rannekkeen keräämiä tietoja.

Rannekkeessa on happisaturaatiomittaus, mutta se ei ole kovin tarkka. Rannekkeen voi yhdistää älypuhelimeen ja se värähtää puhelimeen tulevista ilmoituksista, vaikka puhelin olisi äänettömällä. 


Fitbit Luxe -aktiivisuusmittari

Fitbit Luxe -aktiivisuusmittari
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 50 m
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Halvin hinta: €144,40

Elegantti ja tyylikäs Fitbit Luxe tarjoaa 24/7 syke- ja kuntoiluseurannan, uniseurannan, stressinhallintatoiminnot, upean teräksisen kotelon, kirkkaan värikosketusnäytön sekä yli 20 kuntoilutilaa.

Rannekkeen sisäänrakennettu sykemittari seuraa sykkeen muutoksia ja leposykettä sekä myös vauhtia ja etäisyyttä reaaliaikaisesti. Ranneke toimii erittäin hyvin myös uimareilla, sillä se on vedenkestävä jopa 50 metriin asti.

Fitbit Luxe mittaa myös kevyttä, syvää ja REM-unta tarjoten tietoja unen pituudesta ja laadusta. Laite tarjoilee myös neuvoja, miten voisit muuttaa unirutiinejasi. Ohjatut hengitysharjoitukset ja stressiarvosana auttavat jos olet stressaantunut. Naiset voivat hyödyntää ranneketta kuukautisten seuraamisessa, oireiden kirjaamisessa sekä ovulaation arvioinnissa.


Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 10 päivää

Fitbit Inspire 2 aktiivisuustrannekkeessa on SmartTrack -ominaisuus, jonka ansiosta laite tunnistaa ja tallentaa automaattisesti yli 20 erilaista urheilulajia. Laite kestää vettä 50 metrin syvyyteen, joten se sopii myös uimareille.

Ranneke seuraa ja mittaa sykealueita ja kertoo treeanausalueesi. Laite mittaa myös leposykkeesi, jota voit tarkastella Fitbit-sovelluksen avulla.

Sovelluksen avulla saat suosituksia myös parempaan unirytmiin, ranneke mittaakin kevyen, syvän ja REM-unen määrää. Lisäksi saat opastettuja hengitysharjoituksia, joiden avulla pystyt rentoutumaan.

Rannekkeen avulla voit seurata kuukautiskiertoa sekä tallentaa muistiin oireita. Laitteen akku kestää jopa 10 päivää.


Amazfit Bip

Amazfit Bip
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 9 päivää

Halvin hinta: €64,90

Amazfit Bip on pienikokoinen aktiivisuusranneke, jossa on mm. sykkeenmittaus, veren happitason mittaus, aktiivisuuden- ja unenseuranta sekä GPS. Laite on vedenkestävä aina 50 metriin asti.

Erittäin kevyt laite on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Ranneke on hinnaltaan edullinen mutta silti todella laadukas ja monipuolinen. Sykemittari seuraa sykealueitasi sekä treenin vaikutusta ja varoittaa, mikäli leposykkeesi nousee hälyttävästi.

Laitteen kuntotason testausmittari yhdistää erilaisten algoritmien avulla sykkeesi, treenin keston ja muita terveystietoja tämän hetkiseksi kuntotasoksesi. Laitteessa on myös unenseuranta, joka tallentaa niin kevyet kuin syvätkin unet sekä REM-unen keston.

Voit valita laitteen 60 erilaisesta sisäänrakennetusta urheilutilasta itsellesi sopivimman, saaden näin oikeaa tietoa ja palautetta urheilusuorituksen jälkeen. Normaalissa käytössä akku kestää 9 päivää.


Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 14 päivää

Halvin hinta: €27,12

Xiaomi Mi Smart Band 6 ranneke seuraa unta, stressitasoa, sydämen sykettä ja veren saturaatiota. Lisäksi laite on vesitiivis 50 metrin syvyyteen ja tuntee 30 urheilulajia, kuten vaikkapa jooga, naruhyppely, juoksu, soutu, pyöräily ja uinti. 

Ranneke seuraa sekä analysoi käyttäjän sykettä, vauhtia ja kulutettuja kaloreita auttaen saavuttamaan tavoitteensa helpommin. Se on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, ja on miellyttävä käytössä. Ranneke on koristeltu upeilla kiiltävillä tekojalokivillä, jotka saavat rannekkeen näyttämään enemmänkin korulta kuin aktiivirannekkeelta.


Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR
 • Näyttö: Digitaalinen
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 5 päivää
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Fitbit Inspire HR on todella hyvännäköinen ja myös hinnaltaan edullinen ympäri vuorokautisesti sykettä mittaava aktiivisuusranneke. 

Rannekkeeseen on yhdistetty automaattisen aktiivisuuden, harjoittelun sekä eri univaiheiden seuranta. Lisäksi laitteesta löytyy myös GPS-seuranta, tavoitteiden juhlistamistoiminto, liikkumismuistutukset sekä erilaiset ajastin- ja ajanottosovellukset.

Fitbit Inspire HR-ranneke on vesitiivis 50 metrin syvyyteen asti. Selkeältä näytöltä näet nopeasti tärkeät päivittäiset tilastot, henkilökohtaiset vinkit ja muistutukset.


Paras aktiivisuusranneke naiselle

Älyranneke jouksuun

Fitbit Charge 3:n ominaisuudet tekevät älyrannekkeesta erinomaisen valinnan naisille, koska aktiivisuusranneke auttaa naisia tuntemaan kehonsa paremmin ja tunnistamaan hormonaalisen kierron Fitbit sovelluksen avulla.

Fitbit Charge 3:n voi myös ohjelmoida kehon oireita ja seurata kokonaisvaltaisesti omaa hyvinvointia. Aktiivisuusranneke vaikuttaakin erinomaiselta valinnalta naiselle.

Paras aktiivisuusranneke lapselle

Fitbit Ace 2

Fitbit Ace 2
 • Näyttö: OLED
 • Sykemittari: Ei
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 5 päivää
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Lapset voivat saada inspiraation liikkumiseen oman aktiivisuusrannekkeen kautta. Fitbitin Ace 2 malli on suosittu ranneke lapsille ja se tallentaa jokaisen lapsen liikkuman askeleen ja minuutin.

Rannekkeessa on lapsille yhden tunnin liikkumistavoite jokaiselle vuorokaudelle ja kello muistuttaakin lasta tästä liikkumistavoitteesta. Ace 2 mittaa myös unen määrää ja se muistuttaa lasta nukkumaan menosta ja toimii herättäjänä aamuisin. Asetukset voi laittaa kohdalleen Fitbitin sovelluksen avulla. Ace 2 akku kestä noin 5 päivää. 

Käyttäjien kokemuksia aktiivisuusrannekkeista

Fitbit Charge 3 ja 4 ovat saaneet käyttäjiltään kehuja akun kestosta. Charge 3 koko ja muotoilu ovat keränneet kiitoksia käyttäjiltään. Charge 4 näyttö on helppolukuinen ja GPS toimii moitteettomasti.

Ranneke tallentaa monipuolisesti terveystietoja ja toimii hyvin unen seurannassa. Huawei Band 3 Pro kehutaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi valinnaksi ja siinä on hintaansa nähden monipuolisesti ominaisuuksia.

Sen Bluetooth-yhteys toimii moitteettomasti. Moitteita kaikki rannekkeet saivat unen seurannassa siitä, että ranneke tallensi käyttäjänsä tilan nukkuvaksi myös silloin, kuin he olivat rauhassa esimerkiksi lukien tai katsoen televisiota. Honor Band 5:n värivalikoima sai kehuja käyttäjiltään. Rannekkeessa on myös laaja valikoima erilaisia kellotauluja.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä aktiivisuusranneke tekee?

Aktiivisuusranneke mittaa päivän aikana otettuja askeleita, poltettuja kaloreita ja unenlaatua. Hyvässä aktiivisuusrannekkeessa on myös unen seuranta sekä hyvinvointiin ja stressinhallintaan liittyviä tietoja. Joissakin rannekkeissa on myös hellävarainen herätystoiminto.

Onko aktiivisuusrannekkeessa kello?

Kyllä, aktiivisuusrannekkeessa on myös kello, joten näet siitä myös kellonajan, vaikka se onkin täynnä kaikenlaisia upeita toimintoja.

Mikä ero on älykellolla ja urheilukellolla?

Urheilukello on käyttäjäänsä urheilusuorituksen aikana avustava kello. Se sopii hyvin aktiiviselle urheilijalle sisältäen omat ohjelmansa juoksua, pyöräilyä, uintia ja hiihtoa varten. Urheilukellon tärkeimpiä ominaisuuksia ovat GPS-paikannus ja sykkeen mittaus.

Älykello taas on rannekellon näköinen, mutta älypuhelimeen yhdistettynä sillä voidaan vastaanottaa puheluita, viestejä, sähköposteja ja kuunnella musiikkia. Älykello on täydellinen ratkaisu, jos haluat sekä seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon.

Urheilukello on hyvä valinta, jos toiveenasi on treenauksen seuranta ja kehittäminen. Älykello taas sopii erinomaisesti, jos haluat seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon, josta voi nähdä vaikkapa puhelimeen saapuvat viestit.

Lue meidäin arvostelu ja löydä täältä paras urheilukello itselle

Scroll to Top