Paras aktiivisuusranneke – Vertailussa TOP 5 aktiivisuusrannekkeet

Aktiivisuusranneke vertailu

 

Aktiivisuusrannekkeet ovat tulleet viime vuosina aina vain suositummiksi liikunnan ja oman hyvinvoinnin seuraamisessa. Aktiivisuusrannekkeiden hinnat ovat kohtuullisia ja se lisää entisestään niiden suosiota. Aktiivisuusrannekkeen puolesta puhuu myös niiden akkujen kestävyys. Aktiivisuusranneke mittaa aktiivisuuden lisäksi myös esimerkiksi unta ja sen laatua erilaisilla mittareilla. Aktiivisuusranneke motivoi liikkumaan ja parantamaan sitä kautta käyttäjänsä kuntoa, unta ja hyvinvointia. Millainen sitten on hyvä aktiivisuusranneke ja mitä ominaisuuksia siinä tulisi olla?

Testivoittaja: Fitbit Charge 4 älyranneke

Fitbit Charge 4

 

Tämän hetken parhaaksi aktiivisuusrannekkeeksi on monissa vertailuissa valittu Fitbit Charge 4. Aktiivisuusrannekkeessa on uutuutena Active Zone Minutes ominaisuus, jonka tavoitteena on saada käyttäjänsä saavuttamaan aluksi 150 minuuttia aktiivista liikuntaa joka viikko halutulla sykealueella. Aktiiviranneke on varustettu edistyneimmillä sensoreilla ja ominaisuuksilla joiden lisäksi Charge 4:ssa on sisään rakennettu GPS, joka mahdollistaa sijainnin tallentumisen harjoitusten aikana ilman, että aktiivisuusrannekkeen käyttäjällä tarvitsee olla puhelinta mukana urheillessa. Charge 4:ssa on Fitbit PurePulse sykkeen seuranta ja se mittaa tarkasti sykettä niin levossa, kuin harjoituksenkin aikana. Älyranneke on vedenkestävä ja tyylikkäästi muotoiltu ja sen avulla käyttäjä voi seurata matkaansa ja vauhtiaan reaaliajassa. Älyrannekkeen akku kestää jopa viikon ja siinä on lisäominaisuutena Fitbit Pay, jonka avulla käyttäjä voi pelkän älyrannekkeen avulla hoitaa maksuja NFC:n avulla. Spotyfyta on helppo hallita älyrannekkeen kautta. Silloin rannekkeen on oltava yhteydessä puhelimeesi. Älyrannekkeessa on Sleep Score joka antaa tarkat käyttäjälleen tietoja unen laadusta. Älyrannekkeeseen on tulossa myös Smart Wake toiminto ja se auttaa heräämään juuri oikeassa vaiheessa unisykliä.


Katso edullisin hinta!

Paras aktiivisuusranneke sykemittarilla

Seuraavassa tarkastellaan monipuolisesti TOP 5 aktiivisuusrannekkeita. Aktiivisuusrannekkeissa on hyvät sykkeenmittausominaisuudet ja niitä voi edelleen parantaa erillisellä sykevyöllä, joka parantaa aktiivisuusrannekkeiden sykkeen mittausta. Fitbitin PurePulse vaikuttaa tarkimmalta sykkeen mittaajalta ilman erityisiä lisälaitteita. Se mittaa sykkeen tarkasti vuorokauden ympäri, kun taas toisten aktiivisuusrannekkeiden mittaustulos ei ole tasainen, koska rannekkeen sensorit eivät ota tasaista mittaustulosta, vaan niiden mittaustulos ”pumppaa” nollan ja todellisen sykkeen välillä myös kesken urheilusuorituksen.  

Fitbit Charge 3 aktiiviranneke

Fitbit Charge 3

Monipuoliseen liikuntaan ja aktiivisuuden seurantaan sopiva Fitbitin Charge 3 aktiivisuusranneke on vedenkestävä aina 50 metriin asti. Se sopii näin ollen myös uimiseen ja sukeltamiseen eikä sitä tarvitse ottaa pois edes suihkussa.

Ranneke mittaa käyttäjänsä sykettä aina sen ollessa ranteessa. Kellon avulla voit seurata rasvan polttoa. Aktiivirannekkeen SmartTrack-ominaisuus seuraa käyttäjänsä valittua liikuntalajia automaattisesti.

Myös Fitbit Charge 3:n akku kestää noin viikon. Charge 3:n SpO2 sensori mittaa veren happipitoisuutta ja se auttaa seuraamaan ja tunnistamaan mahdollisia terveysongelmia kuten uniapneaa.

Aktiivirannekkeen suurin ero Fitbitin Charge 4:n on se, että Charge 3 mallissa ei ole sisäänrakennettua GPS:ä.

GPS:n käyttö vaatii toimiakseen älypuhelimen pitämisen mukana harjoituksen aikana. Näin voit seurata tarkasti harjoituksen aikana kulkemaasi matkaa reaaliaikaisena. Run Detect on puolestaan aktiivirannekkeessa oleva automaattinen pysäytystoiminto, joka pysäyttää harjoituskellon tauon ajaksi.

Aktiivirannekkeen etuna on myös se, että siinä on personoitu laitenäkymä jonka avulla on helppo seurata omia terveys- ja kuntotilastoja. 


Vertaa hintoja

Garmin Vivosmart 4 fitness-ranneke

Garmin Vivosmart 4

Garminin Vivosmart 4 on tyylikkäästi muotoiltu ja toimii yhdessä älypuhelimesi kanssa edistäen fitness tavoitteesi saavuttamista. Elevate –rannesykemittaus takaa tasaisen sykkeen mittauksen ilman erillistä sykevyötä.

Voit seurata syke- ja stressitasoasi suoraan reaaliaikaisena kaaviona. Vivosmart 4:ssa on mahdollisuus asettaa muistutus rentoutumis- ja hengitysharjoituksista, jotka edesauttavat stressitasosi laskua.

Fitness-ranneke seuraa untasi. Se rekisteröi rem-unen ja syvän unen määrääsi sekä liikkeitäsi yön aikana. Pure Ox –sensorin avulla pystyt seuraamaan kehosi happitasapainoa päivällä ja yöllä. Fitness ranneke seuraa automaattisesti aktiivisuuttasi.

Se seuraa esimerkiksi askeleitasi, noustuja kerroksia ja tehominuutteja. Ranneke on vedenkestävä ja soveltuu näin ollen hyvin myös uimiseen. Vivosmart 4 tunnistaa erilaiset harjoitustyypit ja sen avulla on helppo seurata kalorinkulutusta ja aktiivisuutta.

Rannekkeen keräämiä tietoja voi seurata erillisen Garmin Connect – sovelluksen kautta. Yhdistettyäsi Vivosmart 4:n älypuhelimeesi, saat ilmoitukset suoraan rannekkeeseesi. Tyylikkään rannekkeen akun kesto on jopa 7 päivää. 


Vertaa hintoja

Huawei Band 3 Pro Aktiiviranneke

Huawei Band 3 Pro

Band 3 Pro aktiiviranneke seuraa pulssia ja antaa tarkkaa tieto aktiivisuudestasi ja sen parantamisesta. Se laskee askeleitasi ja seuraa kalorinkulutustasi.

Band 3 Pro:n on sisäänrakennettu useita eri harjoituksia. Aktiivirannekkeessa on TruSleep unenseuranta. Se seuraa untasi ja sen laatua. Ranneke mittaa hapenottokykyä ja palautumisaikaa.

Aktiivirannekkeessa on sisäänrakennettu GPS-paikannin ja se mahdollistaa tarkan kulkemasi reitin seuraamisen. Huawei Band 3 Pro on vedenkestävä aina 50 metriin asti ja soveltuu näin uimisen lisäksi myös sukeltamiseen.

Ranneke seuraa uidessa vetojen ja käännösten määrän sekä uintinopeutta. Huawei älypuhelimen voi liittää aktiivirannekkeeseen Bluetooth-yhteydellä. Näin saat aktiivirannekkeesi ilmoitukset saapuvista viesteistä ja puheluista. Aktiiviranneke Band 3 Pro on edullinen valinta kunnon ja terveyden kohottajalle.


Vertaa hintoja

Honor Band 5 fitness-ranneke

Honor Band 5

Edullinen ja hillitty Honor Band 5 mittaa sykkeesi tarkasti. Se on rakenteeltaan kapea ja kevyt eikä siinä ole kosketusnäytön lisäksi erillisiä painikkeita.

Ranneke tarkkailee päivittäistä aktiivisuutta, harjoituksia ja askeleita sekä jo saavutetun prosenttiosuuden päivän askeltavoitteesta.

Fitness ranneke mittaa sykettä vuorokauden ympäri ja sen saa asetettua mittaamaan erikseen sykettä. Tämä fitness ranneke on vedenkestävä aina 50 metriin asti ja tunnistaa automaattisesti yleisimmät uintitekniikat.

Rannekkeeseen saa aktivoitua myös aktiviteettimuistutuksen. Band 5 toimii yhdistettynä Huawei Health –sovellukseen, josta voit tarkastelle rannekkeen keräämiä tietoja.

Rannekkeessa on happisaturaatiomittaus, mutta se ei ole kovin tarkka. Rannekkeen voi yhdistää älypuhelimeen ja se värähtää puhelimeen tulevista ilmoituksista, vaikka puhelin olisi äänettömällä. 


Vertaa hintoja

Paras aktiivisuusranneke naiselle

Älyranneke jouksuun

Fitbit Charge 3:n ominaisuudet tekevät älyrannekkeesta erinomaisen valinnan naisille, koska aktiivisuusranneke auttaa naisia tuntemaan kehonsa paremmin ja tunnistamaan hormonaalisen kierron Fitbit sovelluksen avulla.

Fitbit Charge 3:n voi myös ohjelmoida kehon oireita ja seurata kokonaisvaltaisesti omaa hyvinvointia. Aktiivisuusranneke vaikuttaakin erinomaiselta valinnalta naiselle.

Paras aktiivisuusranneke lapselle

Lapset voivat saada inspiraation liikkumiseen oman aktiivisuusrannekkeen kautta. Fitbitin Ace 2 malli on suosittu ranneke lapsille ja se tallentaa jokaisen lapsen liikkuman askeleen ja minuutin.

Rannekkeessa on lapsille yhden tunnin liikkumistavoite jokaiselle vuorokaudelle ja kello muistuttaakin lasta tästä liikkumistavoitteesta. Ace 2 mittaa myös unen määrää ja se muistuttaa lasta nukkumaan menosta ja toimii herättäjänä aamuisin. Asetukset voi laittaa kohdalleen Fitbitin sovelluksen avulla. Ace 2 akku kestä noin 5 päivää. 

Käyttäjien kokemuksia aktiivisuusrannekkeista

Fitbit Charge 3 ja 4 ovat saaneet käyttäjiltään kehuja akun kestosta. Charge 3 koko ja muotoilu ovat keränneet kiitoksia käyttäjiltään. Charge 4 näyttö on helppolukuinen ja GPS toimii moitteettomasti.

Ranneke tallentaa monipuolisesti terveystietoja ja toimii hyvin unen seurannassa. Huawei Band 3 Pro kehutaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi valinnaksi ja siinä on hintaansa nähden monipuolisesti ominaisuuksia.

Sen Bluetooth-yhteys toimii moitteettomasti. Moitteita kaikki rannekkeet saivat unen seurannassa siitä, että ranneke tallensi käyttäjänsä tilan nukkuvaksi myös silloin, kuin he olivat rauhassa esimerkiksi lukien tai katsoen televisiota. Honor Band 5:n värivalikoima sai kehuja käyttäjiltään. Rannekkeessa on myös laaja valikoima erilaisia kellotauluja.