Sykemittarivertailu

Sykemittarivertailu

Miksi sykemittari?

Sykemittarit ovat yleistyneet kuntoilijoiden keskuudessa, eikä ne ole enää vain huippu-urheilijoille. Sykemittarin perusideana on näyttää syke, jotta urheilija voi varmistua treenaavansa oikealla sykealueella. Nykyisin sykemittarit näyttävät sykkeen lisäksi muun muassa poltetun kalorimäärän, GPS:n mittaaman reitin ja jopa unianalyysin.

Pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea artikkelia:

 1. Testin paras sykemittari: Polar Vantage M -multisportkello
 2. Paras halpa sykemittari: Coros Pace 2
 3. Paras sykemittari ilman vyötä: Fitbit Versa 2
 4. Paras sykemittari uintiin: Garmin Swim 2
 5. Paras sykemittari juoksuun: Garmin Forerunner 245 Music
 6. Paras älykello urheiluun – Apple Watch Series 7
 7. Paras urheilukello triathlonille ja pyöräilylle: Garmin Forerunner 945

Sykemittarit ovatkin muuttuneet eräänlaisiksi urheilukelloiksi. Tärkein seikka valitessa itselle sopivaa sykemittaria on päättää, mihin lajiin sitä haluaa käytettävän ja kuinka paljon erilaisia lisätoimintoja kellolta haluaa. Toisille riittää pelkkä sykkeen ja kalorinkulutuksen seuranta, mutta edistyneimmät mallit tarjoavat treenivinkkejä ja ovat erikoistuneet tiettyihin lajeihin, kuten uintiin tai juoksuun.

Tässä vertailussa esittelemme parhaat sykemittarit

Testin paras sykemittari: Polar Vantage M -multisportkello

Polar Vantage M -multisportkello
 • Näyttö: 1,2”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: WR30
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 25h

Kotimainen Polar on sykemittarivalmistajien aatelisia. Polarin suosituimpia malleja on Polar Vantage M -sykemittari, joka onkin yksi markkinoiden paras malli.

Vantage M- sykemittari mittaa sykkeen ympärivuorokautisesti ja tekee öisin käyttäjästään unianalyysin kertoen unisyklistä ja unenlaadusta. Treenin aikana se muodostaa kuvan siitä, miten treeni rasitti eri kehon osia. GPS-mittauksen avulla näet tarkasti tekemäsi lenkin.

Polarin sykemittari sopii lähes jokaisen lajin harrastajalle, sillä se tukee 130 eri urheilumuotoa. Voit asettaa laitteeseen harjoitusta varten haluamasi sykealueen, jolloin kello värisee, mikäli poistut halutulta sykealueelta.

Sykemittari on erittäin kevyt ja painaa vain 45 grammaa. Suuri plussa siitä, että tämän kellon kanssa et tarvitse sykevyötä, sillä se mittaa sykkeen suoraan ranteesta. Jos GPS ja optinen sykemittaus on päällä, sykemittarin akku kestää päivittäiskäytössä noin 30 tuntia. Saat ladattua sykemittarin käyttöä varten älypuhelinsovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta. Sen kautta saat myös kaikki älypuhelimesi ilmoitukset sykemittarin näytölle. Kaiken lisäksi tämä kello on erittäin tyylikäs ranteessa!


Paras halpa sykemittari: Coros Pace 2

Coros Pace 2
 • Näyttö: 1,2”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 20 päivää
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Coros Pace 2 tarjoaa laadukkaat ja tarkat urheiluominaisuudet. Laite tarjoaa enemmän tallennustilaa ja paremman akunkeston GPS tilassa.

Always-on taustavalaistus on sopivan kirkas, joten voit lukea silmiä rasittamatta heikossakin valaistuksessa. Coros Pace 2 sykemittarin kanssa voi treenata haluamaansa kehonosaa ja voit valita sovelluksesta haluamasi lihasryhmän nähdäksesi harjoitteluhistorian sekä yhteenvedon valmiista sarjoista. Track Run Mode mahdollistaa tarkan juoksumatkan mittaamisen 400 metrin radalla. Äärimmäisen tarkka algoritmi varmistaa juoksusi tarkan mittauksen.


Paras sykemittari ilman vyötä: Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2
 • Näyttö: 1,396”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 4 päivää

Fitbit Versa 2 on vedenpitävä älykello, jonka kanssa et tarvitse sykevyötä.

Kello seuraa unenlaatuasi, aktiivisuuttasi, terveyttäsi, päivittäistä liikuntaasi ja monta muuta ominaisuuttasi. Kellossa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus ja se synkronoi automaattisesti kaikki tiedot ja tulokset tietokoneellesi ja älypuhelimeesi.
Tässä mallissa on 15 eri urheilulajitilaa, kuten juoksu ja pyöräily. Voit tallentaa tuloksesi, ja kello antaa sinulle niiden perusteella harjoitusvinkkejä.

Sykemittari mittaa sykkeesi ympäri vuorokauden, jolloin voit seurata kunnon ja leposykkeen kehittymistä.
Plussaa tämä urheilukello saa akunkestosta, sillä se kestää jopa 4 vuorokautta. Kellossa on lisäksi laaja joukko älyominaisuuksia, kuten eri sovelluksia, Fitbit Pay -maksujärjestelmä, musiikintallennusmahdollisuus ja puhelimen ilmoitusten kytkemismahdollisuus.


Paras sykemittari uintiin: Garmin Swim 2

Garmin Swim 2
 • Näyttö: 1,04”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Garmin Swim 2 -sykemittari on paras valinta sinulle, joka harrastat uintia. Se on nimenomaan uimareille suunniteltu urheilukello, joka sisältää useita eri uintiominaisuuksia. Kello mittaa muun muassa etäisyyttä, tahtia, vetomääriä ja sykettä järvissä, joissa ja merissä uidessasi. Voit kirjata myös ylös rata-ajat, matkat, potkut sekä muut tiedot yhdellä kädellä.

Kello mittaa sykealueesi, kalorinkulutuksesi ja harjoitustesi aerobisen ja anaerobisen vaikutuksen. Uinnin lisäksi kello sopii myös muihin urheilulajeihin ja se tukee muun muassa juoksua, pyöräilyä ja muita lajeja.

Kellon akku kestää jopa 7 päivää älykellotilassa, 72 tuntia allastilassa ja 13 tuntia, jos GPS-ominaisuus on päällä. Yhdistämällä kellon puhelimeesi, voit saada kaikki ilmoitukset suoraan kellon näytölle.


Paras sykemittari juoksuun: Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music
 • Näyttö: 1,2”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 7 päivää

Garmin Forerunner 245 Music sykemittarin avulla mittaat etäisyyden, vauhdin ja ajan sekä lasket päivittäiset askeleet, kuljetun matkan ja kulutetut kalorit. Lisäksi voit seurata untasi ja arvioida veresi happipitoisuutta. Tämä laite sopii erinomaisesti urheilijoille moneen aktiviteettiin ja vedenkestävyyden ansiosta se sopii myös uimiseen.

Sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi mittaa juoksua ja laite ilmoittaa kun olet istunut yli tunnin. Voit unohtaa epämukavat sykemittarihihnat rinnan ympäriltä, sillä optinen anturi seuraa sykettäsi aina kun käytät sitä. Kellotaulun voit personoida mieleiseksesi.

Lisäksi laite seuraa kuukautiskiertoa, vastaanottaa ilmoituksia älypuhelimestasi ja pyytää apua onnettomuuden sattuessa.


Paras älykello urheiluun – Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7
 • Näyttö: 45mm/41mm
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: IPX6
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 18 tuntia

Halvin hinta: €439,00

Apple Watch Series 7 älykello tarjoaa paljon edistyneitä terveys- ja kuntoiluominaisuuksia, kuten ECG, sykesensori, stressi- ja unimonitorointi ja lukuisia harjoitustiloja.

Laitteen näyttö on täysin uusittu, ja siinä onkin lähes 20 % enemmän näyttötilaa kuin edellisissä malleissa. Always-On-toiminnon ansiosta näyttö on aina päällä, joten ei tarvitse nostaa rannetta tai napauttaa ruutua nähdäkseseen näytön sisällön.

Laite yhdistää sinut kalenteriisi ja yhteystietoihisi ja Siri on aina valmiina auttamaan. Series 7 -älykellossa on sisäänrakennettu kompassi. Parannettu karttasovellus osaa kertoa mihin suuntaan katsot, mitkä ovat leveys- ja pituusasteesi, kaltevuutesi ja korkeutesi.

Series 7 seuraa untasi ja mikäli tunnet itsesi stressaantuneeksi, laite auttaa sinua ohjatuilla hengitysharjoituksilla ja muilla rentoutuskeinoilla. Nopealla USB-C-latauksella voit ladata akun tyhjästä 80 %:in vain 45 minuutissa.


Paras urheilukello triathlonille ja pyöräilylle: Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945
 • Näyttö: 1,2”
 • Sykemittari: Kyllä
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Aktiivisuuden seuranta: Kyllä
 • Akunkesto: 14 päivää

Laitteen harjoitussuunnitelmissa on asiantuntevien valmentajien ohjeita ja maksuttomia harjoitusohjelmia, jotka mukautuvat tarpeisiisi. Laite tarjoaa syketietoja ja hälytyksiä, jos sykkeesi pysyy korkeana levossakin. Voit myös tarkkailla miten kovasti sydämesi tekee töitä suorituksen aikana.

Akunkesto älypuhelintilassa on jopa kaksi viikkoa. UltraTrac-tilassa voit varmistaa, että virta ei lopu kesken pisimmissäkään kilpailuissa.

Ladattujen reittien ClimbPro-noususuunnittelun avulla näet reaaliaikaiset tiedot tämänhetkisistä ja tulevista nousuistasi, kuten kaltevuuden, etäisyyden ja nousun. Laite tarkkailee veren happisaturaatiotasoa ja voit seurata kehon energiatasoa, jotta tiedät parhaat ajat toimintaan ja lepoon.


Usein esitetyt kysymykset:

Miten sykemittarit toimivat?

Urheilukellon mittaustekniikka perustuu ranteessa etenevän pulssiaallon optiseen mittaamiseen kun taas sykevyön mittaustekniikka mittaa sydämen sähköimpulsseja rintakehältä. Molemmat mittaustavat ovat tarkkoja, mutta perinteinen sykevyö on edelleen tarkempi tietyissä urheilulajeissa, olosuhteissa ja alhaisissa lämpötiloissa.

Miten sykemittari laskee kalorit?

Perusaineenvaihdunnan määritykseen tarvitaan pituus, paino, ikä ja sukupuoli. Syötettyjen tietojen perusteella sykemittari laskee fyysisen kuormituksen aiheuttaman kulutuksen.

Mitä tarkoittaa sisäänrakennettu sykemittari?

Monessa urheilukellossa on sisäänrakennettu sykemittari ja osa vaatii erillisen sykevyön. Urheilukellon avulla seuraat syketasojasi treenin aikana, ja sinulla on valittavissa monta eri ohjelmaa eri treenejä varten. Edistyksellisissä älykelloissa on EKG ominaisuus, jonka avulla voi mitata sydämen sykettä ja rytmiä. Aktiivisuusranneke täyttää perustarpeet mitaten askeleet, muistuttaen lähtemään liikkeelle ja arvioimalla kulutetut kalorit. 

Mikä urheilukello kannattaa ostaa?

Urheilukellon avulla voi ylittää tavoitteet ja saada treeneistä enemmän irti. Hyvä urheilukello auttaa harjoittelemaan optimaalisella tavalla tuomalla positiivista lisäbuustia.

Löydä täältä paras urheilukello  

Urheilukellon valinnassa kannattaa huomioida akunkesto, vedenpitävyys ja yhteensopivuus oman älypuhelimen kanssa. Myös helppokäyttöisyys ja selkeälukuinen näyttö ovat tärkeitä ominaisuuksia. Useimmat urheilukellot ovat pöly- ja vesitiiviitä, mutta luokituksissa on kuitenkin eroja, joten tämä kannattaa myös tarkistaa ennen ostoa.

Vieritä ylös