8 parasta nilkkatukea vertailussa

Ankle & Foot Support Strong

Ankle & Foot Support Strong

C.P. Sportsin nilkkatuki on täydellinen lisätuki treeneihin. Materiaali on miellyttävää ja superjoustavaa neopreeniä, joka tuntuu pehmeältä ja lämmittävältä jalassa. Tuki on erittäin helppo asettaa jalkaan, kiinnitys tapahtuu tarranauhalla jalan päällä sekä nilkan yli.

Neopreeni mahdollistaa optimaalisen tuen ilman että jalan liikkuvuus rajoittuu. Materiaalin lämmittävyys lisää verenkiertoa ja voi edistää loukkaantumisesta paranemista. Tuki sopii kumpaankin jalkaan. Voidaan käyttää stressiin liittyvään kipuun tai turvotukseen nilkan alueella.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Ankle & Foot Support Basic

Ankle & Foot Support Basic

C.P. Sports Ankle & Foot Support Basic on pehmeästä ja joustavasta neopreenistä valmistettu lämmittävä nilkkatuki tarjoten erinomaisen tuen nilkalle. Tuki kiinnitetään tarranauhalla ja se on vaivatonta pukea jalkaan. Kiinnitys tapahtuu tarranauhalla.

Tuki istuu erinomaisesti ja se on suunniteltu ergonomiseksi. Tuella on rajoittamaton liikkuvuus. Se sopii sekä oikeaan että vasempaan jalkaan. Materiaali on lämmin ja auttaa lisäämään verenkiertoa.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Venum Kontact Ankle Support Guard

Venum Kontact Ankle Support Guard, Muay Thai: Kick Boxing, Black

Venum Kontact Ankle Support Guard on eräs parhaista markkinoilla olevista nilkkatuista. Tämä tuki hipoo jo täydellisyyttä ja se tarjoaa todella merkittävän suojan. Kerran kokeiltuasi et tyydy enää mihinkään muuhun.

Tuki on mukavan tuntuinen mutta silti tukeva. Erityinen puuvillan ja elastaanin sekoitus tarjoaa lämmittävyyttä.

Sopii aloittelijoille ja ammattilaisille. Se on suunniteltu erityisesti potkunyrkkeilijöille ja muay thai -ottelijoille. Anatominen istuvuus tarjoaa sivuttaistukea ja suojaa nilkkanivelille ehkäisten jalka- ja nilkkavammoja.

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Rehband Force Ankle Brace Light

Rehband Force Ankle Brace Light

Anatomisesti muotoiltu nilkkatuki tukevoittaa nilkkaa ja tukisidevammaa tai nyrjähtänyttä nilkkaa. Erittäin hengittävä SpaceTex® kangas takaa miellyttävän käyttökokemuksen. Tämä nilkkatuki ei haittaa liikkuessa ja tarjoaa vakaan ja erinomaisen kestävyyden. Kiristetään edestä nauhalla ja kiinnitetään sivusta tarranauhalla. 

Kengännauhamaisesti sidottavat nilkkatuet ovat melko jämäköitä ja ne antavat enemmän tukea ja vakautta kuin sukkamaiset nilkkatuet. Nauhoja säätämällä saa säädettyä nilkkatuen napakkuutta ja ne rajoittavat nilkkanivelen liikettä sivulta sivulle. 


Mueller Adjustable Ankle Support

Mueller Adjustable Ankle Support

Saumaton muotoilu estää ärsytystä tai hankautumista ja avoin kantapää mahdollistaa mukavan istuvuuden. Poikkileikkaus vähentää liukastumista ja antaa mukautetun istuvuuden kaarialueelle ja nilkkaan. Sopii kumpaankin jalkaan. 

Ristikkäiset hihnat simuloivat teippausta ja tarjoavat säädettävän kireyden ja tuen. On käytössä kevyt ja sopii useimpiin kenkätyyleihin. Suositellaan tukemaan nyrjähdyksiä ja niveltulehduksia. Mikrokilpi hallitsee tai poistaa bakteerien ja mikro-organismien kasvun aiheuttamat hajut. 


Mueller ATF 2 Ankle Brace

Mueller ATF 2 Ankle Brace

Nilkkatuessa on innovatiivinen, nyrjähdyksiä ehkäisevä remmi. Miellyttävä materiaali ihoa vasten, jäykät vahvistukset nilkan molemmilla puolilla toimivat kuin jänteet. Sopii kumpaankin jalkaan. 

Patentoidut nilkkahihnat säätyvät tukemaan nivelsiteitä ja auttavat suojaamaan nilkkaa liikkumiselta rajoittamatta kuitenkaan hyppynopeutta tai ketteryyttä. 

Nilkkatuet ovat lateksivapaat. 


McDavid Ankle Brace Lace-Up with Stays

McDavid Ankle Brace Lace-Up with Stays

Estää ja auttaa toipumista tavallisista nilkan nyrjähdyksistä. Rakennettu erittäin hengittävästä kaksikerroksisesta polyesteri/vinyyliverkosta. Tukevat U:n muotoiset joustavat jousiteräksiset sivutuet takaavat vakauden. Tämä nilkkatuki tarjoaa maksimaalisen tuen, joten se ei ehkä sovi kaikkiin kenkiin.

Nilkkatuet on tarkoitettu sopimaan tiukasti parhaan tuen saavuttamiseksi. Tämä on yksi McDavidin myydyimmistä nilkkatuista. Sopii kumpaankin jalkaan. 


LP Support Ankle Support 704

LP Support Ankle Support 704

Lämmittävä ja tukea antava nilkkatuki, sopii heikolle tai venähtäneelle nilkalle. Ehkäisee nilkan turpoamista ja jäykistymistä loukkaantumisen jälkeen. On lähes huomaamaton kengän sisällä. 

Mukavantuntuinen käytössä, valmistettu neopreenistä. 


Urheillessa ja aktiivisemmissa harrastuksissa nyrjähdyksiä sattuu erityisen paljon, ainakin lajeissa, joissa on paljon sivuttaissuuntaisia ja räjähtäviä liikkeitä tai hyppyjä. Nilkka voi myös nyrjähtää ihan vain kävellessä tai astuessa huonosti epätasaiselle tai erikorkuiselle alustalle.

Lisäksi huonot ja nilkkaa tukemattomat kengät altistavat loukkaantumisille. Naisilla venähdyksiä sattuu usein korkokenkiä käytettäessä. Myös heikot nilkat ja liikkumattomuus altistavat nilkan alueen vammoille.

Nilkkatuki on todella hyvä apuväline nilkkavammojen ja kroonisen nilkkakivun ennaltaehkäisyssä ja loukkaantumisen paranemisvaiheessa. Nilkkatuki auttaa myös leikkauksesta kuntoutumisessa. Vamma voi olla myös krooninen, jolloin akuutti vamma on pitkittynyt tai siitä on jäänyt jäljelle jälkitila, kuten epävakaa nilkka. Tai sitten voi olla, että nilkassa on yliliikkuvat nivelet tai siinä on todettu degeneratiivinen nivelsairaus.

Tuen käyttö on erittäin suositeltavaa myös ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa, mikä pienentää vaivojen pahentumisen riskiä. Aikaisemmat loukkaantumiset onkin syytä hoitaa kunnolla, jotta nilkka on tarpeeksi stabiili ehkäisten tulevia vammoja.

Nilkka voi nyrjähtää tai vammautua muutenkin kuin urheillessa. Nyrjähdykseen ei tarvita kuin epätasainen alusta ja ettei ole kiinnittänyt huomiota tarpeeksi jalkojen asentoon tai liikkeeseen. Myös kuten edellä jo mainittiin, epävakaat kengät, kuten esimerkiksi korkokengät, lisäävät nyrjähdyksen riskiä.

Kuntoilussa varsinkin kontakti- ja kamppailulajeissa sekä eri liikesuuntia vaativissa lajeissa sattuu nilkan vamoja ja venähdyksiä, kun tapahtuu äkkinäisiä liikkeitä, sivuttain liikkumista ja räjähtäviä lähtöjä. Vammat vaikuttavat usein nivelsiteisiin, etenkin nilkan ulkosyrjälle. Myös aikaisemmat nilkkavammat ja puutteellinen kuntoutus aiheuttavat nilkan alueen ongelmia. 

Nilkkatuet lisäävät nilkan vakautta

Nilkkatuet lisäävät nilkan vakautta, vähentävät sen epävakautta, lievittävät  kipua ja ehkäisevät turvotusta ja jäykistymistä. Ne antavat jämäkän tuen nilkalle, usein myös tehostettuna sivuttaissuunnassa, rajoittamatta kuitenkaan nilkan liikerataa. Tukia on tarjolla urheiluun ja vapaa-ajalle, heikolle, tulehtuneelle ja nyrjähtäneelle nilkalle, nivelsiteiden venähdyksiin ja repeämiin ja akillesjänteen tulehdukseen.

Tuissa on tukevia, suojaavia ja osassa myös lämmittäviä ominaisuuksia. Osassa on pehmusteita, kompressiota tai teräsjousia/lastoja. Tuet voivat olla valmistettu niin joustavasta kuin joustamattomasta materiaalista. 

Nilkkatukia pidetään nilkan ympärillä ja ne auttavat parantamaan, suojaamaan ja tukemaan nilkkaa sekä pitämään sen vakaana ja oikeassa asennossa. Yleensä nilkkatuki tarjoaa tehostettua tukea etenkin sivuttaissuunnassa, rajoittamatta kuitenkaan liikaa nilkan liikerataa niin, että nilkkaa pystyy koukistamaan ja ojentamaan. Nilkkatuen käyttö tuo myös varmuutta aran nilkan käyttöön sekä lievittää kipua ja ehkäisee turvotusta.

Tuen pitäminen ennaltaehkäisee tehokkaasti myös uudelleenloukkaantumisia ja oireiden pahenemista. Nilkkatuet auttavat erilaisiin venähdyksiin, nyrjähdyksiin ja repeämiin. Niiden avulla pystyy myös tukemaan nilkkaa urheilusuorituksen aikana. 

Tukia on joka lähtöön, niin harrastuksiin kuin vapaa-ajallekin. Materiaalit, koot ja tuen määrä vaihtelevat. Joissakin nilkkatukimalleissa on panostettu käyttömukavuuteen, pehmusteeseen ja istuvuuteen, mutta joissakin taas on keskitytty enemmän tuotteen funktionaalisuuteen.

Nilkkatuissa voi olla kompressiota tai hoitavia, lämmittäviä tai muita erikoisominaisuuksia. Oikeanlaisen nilkkatuen valinta riippuu vamman tasosta ja omista mieltymyksistä. Sinä olet oman nilkkasi paras asiantuntija.

Nilkkatuen tulee istua hyvin käyttömukavuuden ja toimivuuden kannalta. Sen on oltava myös tarpeeksi tiukka, jotta se tukee nilkan aluetta, mutta se ei saa kuitenkaan puristaa liikaa, koska silloin veri ei kierrä kunnolla ja se tuntuu epämiellyttävältä. 

Elastisen nilkkatuen puristava vaikutus parantaa nilkan asentotuntoa. Nilkan asentotunto paranee nilkkatuen avulla erityisesti ihon tuntoreseptoreihin vaikuttamalla, eli huomioidaan ihon paine ja venytys. Tämä asentotunnon parannus vakauttaa nilkkaa vähentäen kipua ja edistäen paranemista.

Milloin nilkkatukea kannattaa käyttää?

Nilkan venähdykset ja revähdykset ovat yksi yleisimpiä urheilijan loukkaantumisen syitä. Lenkkeillessä epätasaisessa maastossa tai jalkapallopelissä nilkka voi helposti nyrjähtää. Myös suunnistus on laji, jossa nilkka voi helposti revähtää. Treenaja hyötyy nilkkatuesta, sillä se tukee aktiivisesti jalan heikkoja niveliä. Nivelsiteiden revähtäessä, kuntoutusaika saattaa olla pitkäkin.

Onneksi laadukkaat, juostavat ja mukavan tuntuiset nilkkatuet nopeuttavat paranemista ja tukevat jalkaa kuntoutusprosessin aikana. Sivuttaissuuntainen tuki on erityisen tärkeää lajeissa, missä on paljon äkkinäisiä liikkeitä sekä hyppyjä, kuten vaikkapa jalkapallossa ja koripallossa. Myös padelpelaajat ja pyöräilijät hyötyvät nilkkatuista.

Nilkkatuet hillitsevät usein juuri sivuttaissuuntaista liikettä, kuitenkaan rajoittamatta nilkan liikerataa liikaa. Nilkkaa tuleekin pystyä helposti ojentamaan ja koukistamaan. 

Nilkkatukea on erityisen tärkeää pitää loukkaantumisen alkuvaiheessa, jotta nilkka pääsee paranemaan rauhassa. Hyvä nilkkatuki tukee venähtänyttä aluetta, estää haitallisia liikeratoja sekä lieventää kipua ja turvotusta.  Oikeanlaisen nilkkatuen valinta voi olla joskus melko vaikeaakin.

Nilkkatukia on monia erilaisia, riippuen urheilijan lajista sekä vamman vakavuudesta. Lievempiin vammoihin tai nilkan kuntoutuksen loppupuolella, riittävät kevyemmät ja helposti säädettävät mallit. 

Usein esitetyt kysymykset

Millainen on hyvä nilkkatuki?

Ennen kuin hankkii nilkkatuen, kannattaa miettiä mihin käyttötarkoitukseen se tulee. Onko tarvetta ennaltaehkäisevälle tuelle, urheiluun vai arkikäyttöön? Tarvitsetko tukea ennen nilkkaleikkausta tai sen jälkeiseen kuntoutumiseen?

Kompressoiva tuki stabiloi nilkkaa, mikä voi esimerkiksi parantaa suorituskykyä, kun taas sivutuellisella nilkkatuella saadaan tarvittaessa liikerataa rajoitettua esim. nivelsidevamman vuoksi. 

Voiko nilkkatukea käyttää koko päivän?

Päivittäin käytettävälle nilkkatuelle kohdistuu erityisen korkeita vaatimuksia koskien sen kätevyyttä, hengittävyyttä ja helppokäyttöisyyttä suhteessa niin hyvään tukeen kuin vakauteenkin.

Yleisesti ottaen päivittäin käytettävät nilkkatuet ovat usein malliltaan yksinkertaisempia, ja niiden antama tuki on kevyempi, jotta nilkan ympärille kohdistuva kompressio voidaan parhaiten yhdistää nilkkatuen vakauttaviin ominaisuuksiin. Kompressio ehkäisee nilkan turvotusta samalla kun materiaali tarjoaa kevyemmän tuen ja hallinnan.

Tärkeä tekijä päivittäin käytettävässä nilkkatuessa on sen paksuus, sillä mitä paksumpaa materiaali on, sen lämpimämpi se on ja sitä hankalampaa on tuki on saada mahtumaan ahtaisiin kenkiin. Joustavassa nilkkatuessa on aina ohuempi profiili, mikä mahdollistaa sen käyttämisen tavallisissa kengissä pidempiä ajanjaksoja ilman että se häiritsee normaalia liikkuvuutta, kenkien valintaa tai käyttökokemusta.

Päivittäiseen käyttöön tarkoitettu nilkkatuki antaa usein mahdollisuuden mukauttaa tukea nilkan päällä sekä varmistaa kompression ja tuen nilkan ympärillä vastaavanlaisen joustavan nauhan avulla, vieden kuitenkin huomattavasti vähemmän tilaa kengässä.

Nilkan kattavassa epävakaudessa tai työympäristössä, joka on alustaltaan epätasainen ja nilkkaa rasittava, voidaan tarvita vakaampaa tukea, mikä tarkoittaa tuotteita, jotka on valmistettu joustamattomasta materiaalista, joka vakauttaa nilkkaa huomattavasti tehokkaammin. 

Loukkaantumisen ennaltaehkäisemisen kannalta nilkkatuen käyttöä voidaan kuitenkin suositella, jotta lihakset pysyvät kunnossa.

Miten valitset sopivan kokoisen nilkkatuen?

Nilkkatuet tarjoavat eriasteista tukea. Kevyissä nilkkatuissa on luonnollisesti vähiten tukea, mitkä ovat yleisesti siteitä, sukkamallisia tai kantapäästä auki olevia nilkkatukia ja kompressiotukia, ja näille on yhteistä se, että ne kaikki mahtuvat hyvin kenkien sisään. Koska ne ovat joustavia, monipuoliset liikeradat ovat mahdollisia.

Kohtalaista tukea tarjoavat nilkkatuet suojaavat enemmän, ovat hieman paksumpia ja jämäkämpiä. Näitä ovat esimerkiksi vakautta lisäävät nilkkatuet monipuolisilla sidonta- ja säätömekanismeilla sekä lisäpehmusteilla ja erikoismuotoilulla. Ne eivät jousta kovin paljoa, mutta sallivat kuitenkin jonkin verran liikuttamista.

Kaikista jämäkimmät tuet rajoittavat liikerataa vähintään sivuttaissuunnassa estäen nilkkaa vääntymästä ja vakauttaen sen toimintaa sekä kipua ehkäisten. Niissä on kiinteitä muovi- ja metalliosia antamassa lisätukea. Joissakin voi olla päällä lisäksi suojaava kangas.

Elastisia nilkkatukia käytetään hoitamaan sekä lievien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuutta. Syynä nilkkatuen käytölle voivat olla myös nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttama turvotus ja kipu. 

Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatukea valittaessa on diagnoosin lisäksi tärkeää huomioida käyttäjän omat mieltymykset ja aktiivisuustaso.

Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatukea valittaessa on diagnoosin lisäksi tärkeää huomioida käyttäjän omat mieltymykset ja aktiivisuustaso.

Funktionaalisia nilkkatukia käytetään sekä akuuttien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuuden (instabiliteetin) hoidossa. Nilkkatuen käyttöaiheita ovat myös nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttama turvotus ja kipu.

Tuissa on useimmiten nilkkanivel joko molemmin puolin nilkkaa tai vain sisäpuolella. Näitä tukia voidaan valmistaa myös mittatilaustyönä pitkäaikaiseen käyttöön, jolloin tuella saavutetaan paras mahdollinen sopivuus ja käytettävyys.

Akillesjännettä tukevat elastiset tukisidokset on tarkoitettu käytettäväksi akillesjänteen tulehdukseen, jänteen alaisen limapussin tulehduksen hoitoon, akillesrepeämien jatkohoitoon ja leikkausten jälkeen. Tuen sisäpuolella akillesjänteen ympärillä oleva viskoelastinen tyyny edistää paineen ja hierovan vaikutuksensa ansiosta paranemisprosessia ja vähentää jänteen ympärillä olevaa turvotusta.

Akillesjännetukien käytön yhteydessä suositeltavaa on käyttää iskua vaimentavaa kantakorotusta, jolla vähennetään akillesjänteen kuormitusta.

Ostoperatiivisia nilkkatukia käytetään akuuttien nilkkavammojen, kuten nivelsidevammojen hoidossa. Nykykäytänteen mukaan nilkan nivelsiteitä ei ensisijaisesti leikata vahingon satuttua. Revennyt, venähtänyt tai poikki mennyt nivelside tarvitsee kuitenkin tukea.

Tukevaa ilmalastaista nilkkatukea voidaan käyttää myös akuutisti lievän nilkan alueen murtuman jälkeen. 

Käyttömukavuuden ja toimivuuden kannalta oleellisinta on, että nilkkatuki istuu hyvin. Sen on oltava tarpeeksi tiukka, jotta se tukee tarpeeksi nilkan aluetta. Nilkkatuki ei saa kuitenkaan puristaa liikaa, koska silloin veri ei kierrä kunnolla ja se on epämiellyttävän tuntuinen. 

Vieritä ylös