Paras hybridipyörä etsinnässä? – lue tämä ensin

Hybridipyörät vertailussa

Hybridipyörä on nimensä mukaisesti sekoitus maantiepyörää ja maastopyörää. Jos siis sinulla on etsinnässä sopiva pyörä niin työmatkapyöräilyyn, pyöräretkille kuin kuntopyöräilyynkin, monipuolinen hybridipyörä on loistava vaihtoehto. Hybridipyörän renkaat soveltuvat erinomaisesti hiekkateille ja asfalttipäällysteisille teille. Aktiivisuusranneke ja sykemittari tuovat lisätehokkuutta myös pyöräilyyn.

Pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea artikkelia:

Hybridipyörien ominaisuuksia ovat rento ajoasento sekä hyvät säätömahdollisuudet. Useimmiten hybridipyörät saa näppärästi varusteltua käyttäjän tarpeiden mukaisesti tavaratelineellä, sivulaukuilla, lukolla ja lokasuojilla. Hyvän hybridipyörän ansiosta päivittäisestä kuntoilusta ja arjen hyötyliikunnasta saa enemmän irti. Hybridipyöriä on naisten ja miesten mallit erikseen. Jos siis aiot pyöräillä vähän joka puolella, valitse hybridipyörä.

Hybridipyörä yhdistää eri pyörien parhaimpia ominaisuuksia ja sopii siis moneen ajoon rengasvalinnasta riippuen. Lisäksi pyörän keveydestä on paljon hyötyä poluilla, maastossa ja mäkiä noustessa.

Mikä on paras naisten hybridipyörä?

Paras naisten hybridipyörä on sellainen, jolla voi tyylikkäästi polkaista niin töihin kuin kauppaankin unohtamatta kuitenkaan kuntoilua. Sellainen vähän kaikkeen ajoon sopiva, joka myös kääntää katseita.  

Vakaa ja jäykkä etuhaarukka tuo pyörän ajettavuuteen lisää mukavuutta ja jarrutustehoa antavat hydrauliset levyjarrut. 

Nishiki Hybrid 501 -hybridipyörä

Nishiki Hybrid 501 -hybridipyörä
 • Runko: 48 cm
 • Paino: 12,5 kg
 • Jarrut: Shimano MT-201 hydrauliset levyjarrut
 • Runko: alumiinirunko
 • Renkaat: Schwalbe G-One Allround 40-622

Naisten hybridipyörä Nishiki Hybrid 501 on loistava vaihtoehto arkiliikuntaan, kuntoilulenkille ja työmatkoille. Pyörässä on kevyt kolmoisohennettu alumiinirunko, säädettävä ohjainkannatin, varmatoiminen SRAM Apex 1×11-vaihteisto sekä tehokkaat Shimanon hydrauliset levyjarrut.

Lisää ajomukavuutta tuovat ergonomiset kädensijat sekä pistosuojatut rullaavat Schwalben renkaat, lokasuojat ja seisontatuki. Yhden eturattaan kombinaation ansiosta liikkuvia osia ja sitä myöden myös huollon kohteita on vähemmän. Suurikokoinen rataspakka mahdollistaa oikean vaihteen löytymisen riippumatta tien kaltevuudesta tai alustan laadusta. Pyörää on helppo varustella lisää vaikka lukolla ja tavaratelineellä.

Mikä on paras miesten hybridipyörä?

Hyvä hybridipyörä miehelle on sellainen, joka on aina valmiina niin työmatkoille kuin vähän pidemmillekin pyöräretkille. Hybridi on luotu tällaiseen ajoon, toki se muuntuu käden käänteessä myös luotettavaksi kuormajuhdaksi arkikäyttöön tai viikonlopun retkille. Monikäyttöisyyttä lisäävät takateline ja lokasuojat, joille yleensä löytyykin pyörästä valmiit kiinnikkeet.

Nishiki Hybrid 401 M

Nishiki Hybrid 401 M
 • Runko: 51 / 56 / 61 cm
 • Paino: 13,8 kg
 • Jarrut: Shimano MT-200 hydrauliset levyjarrut
 • Runko: alumiinirunko
 • Renkaat: Schwalbe Delta Cruiser pistosuojatut renkaat

Nishiki Hybrid 401 on miesten hybridipyörä ja se on suunniteltu työmatkoille ja kuntolenkeille. Sillä voi sukkuloida matkat niin kaupungin vilinässä kuin maaseudullakin pikkuteillä. Runko on ohut ja kolmoisohennettu, levyjarrut ovat tehokkaan hydrauliset.

Pyörässä on 27 vaihdetta, ajomukavuutta lisäävät ergonomiset kädensijat, pistosuojatut renkaat, tavarateline ja lokasuojat.

Myös nämä mallit ovat laadukkaita hybridipyöriä, joihin kannattaa tutustua:

Tunturi RX500

Tunturi RX500
 • Runko: 48 cm
 • Paino:
 • Jarrut: Shimano MT-200 hydrauliset levyjarrut
 • Runko: alumiinirunko
 • Renkaat: Mitas Flash pistosuojattu

Tunturi RX500 on 24-vaihteinen naisten hybridipyörä, joka sopii erinomaisesti työmatkoille ja pyörälenkeille. Se on varustettu joka säällä luotettavasti toimivilla hydraulisilla levyjarruilla. Säädettävän ohjainkannattimen ansiosta ajoasentoa saa muutettua näppärästi joko pystymmäksi vaikka kaupunkiajoon sopivaksi tai vastaavasti matalammaksi pitkiä matkoja ajettaessa.

Kevyesti rullaavilla pistosuojatuilla renkailla voi pyöräillä myös huonokuntoisilla teillä ilman huolta. Ajomukavuutta lisäävät entisestään ergonomiset kädensijat.

Romet Boreas 1

Romet Boreas 1
 • Runko: 21”
 • Paino: 10,6 kg
 • Jarrut: Sram DB BB5R
 • Runko: alumiinirunko
 • Renkaat: Power Gravel 700 × 40C

Romet Boreas 1 on miesten urbaani kaupunkihybridi, vähän kuin retron ja modernin teknologian kombinaatio. Romet on kuin kotonaan vilkkaassa kaupunkiajossa. Vauhdikkaat siirtymät kaupungin ruuhkissa mahdollistaa kapeampi ohjaustanko, hydrauliset levyjarrut ja kapeampi ohjaustanko.

Runko on kevyestä alumiinista valmistettu, luotettavuutta tuovat laadukas Sram Apex vaihteisto ja takajalkajarru.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on hybridipyörä?

Hybridipyörä on maastopyörän ja maantiepyörän sekoitus, mutta siinä on myös ripaus city- ja sport-pyörää. Se on kuin kotonaan todella monipuolisessa pyöräilyssä niin maanteiden ja virallisten pyöräteiden asfalttipinnoilla kuin pienempienkin teiden sorapinnoilla.

Hybridien suosio on nousussa, sillä ne soveltuvat kaikenlaiseen käyttöön. Niissä on maastopyöriä selkeästi ohuemmat renkaat. Se parantaa rullaavuutta, mutta eivät ne silti kavahda karkeampaakaan alustaa. Monet haluavat kuitenkin ajaa enimmäkseen asfaltilla, joten hybridit ovatkin suosittuja esimerkiksi työmatka- ja kaupunkipyörinä. Hybridipyörällä voikin polkaista vaikka salille, tällöin kannattaa valita myös kunnolliset salikengät.

Jos haluaa pyörän olevan ennen kaikkea käytännöllinen, varmakulkuinen ja sopiva tavarankuljetukseen, kannattaa valita hybridipyörä. Hyvä hybridipyörä onkin vähän kuin pyörien citymaasturi.

Mitä eroa ja maastopyörällä ja hybridipyörällä?

Maastopyörä soveltuu erityisesti vaikeaan maastoon ja haastaville poluille. Se on omiaan maastossa pyöräilyyn, mutta maantieajossa se ei ole yhtä hyvä kuin maantiepyörä. Maastopyörässä on usein matala runko ja paksut pitävät renkaat.

Maastopyörä toki sopii myös arkikäyttöön ja sitä käytetään kyllä paljon yleispyöränäkin. Erityisesti huonolla säällä ja talven lumisessa maastossa maastopyörän vakaus pääsee oikeuksiinsa. Ajoasento on myös paljon pystympi kuin maantiepyörällä ajettaessa, jotta on mahdollista reagoida kuoppiin ja töyssyihin.

Hybridipyörässä yhdistyy maantiepyörän ja maastopyörän parhaat puolet. Jotkut hybridipyörät näyttävät enemmän maantiepyöriltä, mutta yleisimmin kuitenkin enemmän maastopyörää. Tällainen pyörätyyppi on todella suosittu johtuen sen monipuolisesta soveltuvuudesta moneen ajoon.

Hybridit ovatkin omiaan työmatkoille ja kuntoiluun vaikka epätasaisillakin reiteillä. Ihan haastaviin maastopyöräilyreitteihin hybridipyörä ei ole parhain vaihtoehto. Ajoasento on hybridipyörässä melko pysty ja sitä pystyy muuntelemaan. Hybridipyörän renkaat ovat sileämmät ja vanteet isommat kuin maastopyörässä.

Millainen pyörän tuumakoon pitäisi olla?

Jos ajat pyörällä pääsääntöisesti nopeaa vauhtia, kannattaa valita kapeat renkaat, joissa on korkea ilmanpaine. Nämä soveltuvat parhaiten tasaisille ja koville pinnoille, kuten asfaltille. Nilkkatuki on hyvä apuväline, mikäli jalkaan on tullut rasitusvamma, ja sen vuoksi viiletät mielummin pyörällä kuin liikut kävellen.

Maastoajoon soveltuu leveät renkaat, sillä ne antavat tukevuutta ja hyvää pitoa. Maastoajossa renkaiden ilmanpaine saa olla hiukan matalampi, koska tällöin renkaat ovat joustavammat epätasaisessa maastossa liikkuessa. Maastoajossa vauhti ei näyttele kaikkein tärkeintä osaa vaan tärkeämpää on pyörän hyvä käsiteltävyys ja toimivuus.

Epävakaille ajopinnoille kuten lumeen tai hiekkaan sopii parhaiten plus size -renkaat tai fatbike-renkaat. Toki leveät renkaat ovat luonnollisesti myös raskaammat ja hitaammat kuin ohuemmat renkaat.

Millainen hybridipyörä on minulle sopiva?

Tämä riippuu ihan siitä, millaiseen käyttöön tarvitset pyörää. Jos olet enemmänkin kuntoilija, kannattaa valita malli, jossa on jäykkä etuhaarukka ja kapeammat renkaat. Ne tarjoavat keveyttä ja nopeutta kadulla viilettämiseen. Voit varustaa menopelisi työmatkoille ja kuntoiluun lisävarusteilla, kuten tavaratelineellä, lokasuojilla ja vaikka ajotietokoneella ajotietojesi seuraamista varten.

Jos taas pyöräilet vähän kaikkialla, voi miettiä pyörää, jossa on joustohaarukka. Se vaimentaa erinomaisesti iskuja epätasaisilla teillä ja poluilla. Voimakkaasti kuvioidut renkaat tuovat enemmän pitoa ja iskunvaimentimet lisää ajomukavuutta.

Jos taas arvostat eniten ajomukavuutta, valitse hybridipyörä, jossa on hiukan pystympi geometria. Tällaiset ovat mukavia vapaa-aikaan sopivia pyöriä, joiden leveät renkaat maksivoivat mukavuuden. Joissakin malleissa on lisäksi ripaus luksusta, kuten vaikkapa lisäpehmustettu satula tai vaimennettu satulatolppa.

Vieritä ylös