Paras lihashuoltovasara – löydä omasi nyt

Lihashuoltovasara on tullut hetkessä todella suosituksi, eikä se mikään ihmekään ole, sillä käsittely lihashuoltovasaralla tuo pikaisen avun niin lihasten kireyteen, kiputiloihin kuin jäykkyyteenkin. Se on myös urheilijoiden suosiossa, koska se auttaa lihasten lämmittelyssä sekä treenistä palautumisessa.

Lisäksi lihashuoltovasara on näppärän kokoinen ottaa mukaan treenikassiin taikka reppuun ja suorittaa itse itselleen hieronnan melkein missä ja milloin tahansa. 

Lihashuoltovasaroiden sanotaan auttavan lihaskipuihin sekä erilaisten niskan, selän ja raajojen jännitystiloihin. Keskimäärin lihashuoltovasaralla tehty hieronta on voimakkaampaa kuin ihmisen käsin suorittama hieronta, vaikka käyttäjä pystyykin säätelemään hieronnan kudokseen vaikutusta. 

Lihashuoltovasara onkin tarkoitettu ensisijaisesti lihaskudoksille, eikä sitä tule käyttää suoraan luiden päälle, koska luiden päällä olevat luukalvot ovat todella herkkiä.

Lue alta lihashuoltovasara vertailu, jonka jälkeen voit muodostaa mielipiteesi paremmin. 

Meidän suosituimmat lihashuoltovasarat

Gymstick Massage Gun

Gymstick Massage Gun
 • Hierontanopeudet: 1 200–2 000 – 2 800 rpm
 • Hierontapäät: 5
 • Akunkesto: 3,5-5 h
 • Moottorin teho: 20 W
 • Iskuväli: 8 mm
 • Paino: 0,8 kg
 • Mitat: 18,5 x 6 x 21 cm
 • Takuu: 1 vuosi

Gymstick Massage Gun on näppärän kompaktin kokoinen apuväline hierontaan sekä hoitamaan selän, niskan ja raajojen jännitystiloja. Koska se on niin pienikokoinen, se on helppo ottaa mukaan minne tahansa.

Lihashuoltovasara vaikuttaa lihaksiin rentouttavasti sekä nopeuttaa palautumista treenien jälkeen. Myös verenkierto ja aineenvaihdunta hierottavalla alueella paranee. Voit hieroa lihaksiasi juuri sellaisella teholla kuin itse haluat, sillä laitteessa on kolme eri hierontanopeutta.

Viiden eri hierontapään ja Gymstick Massage Gunin voimakkaan tärinän avulla saat helpotusta lihasjumeihin ja hierot tehokkaasti suuret lihasryhmät. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa hieronta-alueella. Ergonominen muotoilu auttaa laitteen kädessä pysymistä vaikka hieroisit vähän hankalammassakin paikassa olevia lihasryhmiä.


Hyperice Hypervolt Bluetooth

Hyperice Hypervolt Bluetooth

Halvin hinta: €429,00

 • Hierontanopeudet: 1 800–2 400–3 200 rpm
 • Hierontapäät: 5
 • Akunkesto: 2,5 h
 • Moottorin teho: 90 W
 • Iskuväli: 14 mm
 • Paino: 1,36 kg
 • Mitat: 25,4 x 8,2 x 13,2 cm
 • Takuu: 1 vuosi

Hyperice Hypervolt Plus ohjaa sinua hieromaan oikein mukana tulevan sovelluksen avulla. Voit säätää moottorin toimintaa ja taajuutta Bluetoothin kautta.

Hyperice Hypervolt Plus auttaa palautumaan urheilusuorituksesta nopeasti ja se onkin jo monen ammattilaisen valinta. Myös useat ammattiurheilijat, kuten esimerkiksi Lindsey Vonn, käyttävät Hyperice Hypervolt -lihashuoltovasaraa joka päivä. Tämä onkin ehkä markkinoiden paras lihashuoltovasara.

Laitteessa on viisi erilaista hierontapäätä, joilla voit hieroa lihaksia, jänteitä ja niveliä tai stimuloida verenkiertoa. Valittavissa on kolme eri värinätasoa aina 3 200 rpm saakka. Akun ladattuasi saat nauttia palauttavasta värinästä jopa kahden tunnin ajan niin kotona kuin salillakin.

Laite on näppärän kokoinen, joten se kulkee vaivattomasti mukanasi minne menetkin. Hyperice Hypervolt on lisäksi melko hiljainen, joten se on myös korville miellyttävä. Aina ääni ei merkitse voimaa, sillä saat tällä laitteella mahtavan palauttavan tunteen ilman että korvissa soi täryjyrän häiritsevä ääni.


Gymstick CairO Pro Massage Gun

Gymstick CairO Pro Massage Gun
 • Hierontanopeudet: 5 kpl (1 200–3 200 rpm)
 • Hierontapäät: 5
 • Akunkesto: 6,5–15 h
 • Moottorin teho: 80 W
 • Iskuväli: 10 mm
 • Paino: 1 kg
 • Mitat: 26 x 7,5 x 18 cm
 • Takuu: 2 vuotta

Gymstick CairO Pro Lihashuoltovasara on erityisesti urheilijoille ja aktiiviliikkujille kehitetty laite. Lihasten huoltamisessa siitä on iso apu niin ennen harjoittelua kuin sen jälkeenkin. Tämä on loistava laite omatoimiseen hierontaan, sillä se on ergonomisesti muotoiltu, joten saat siitä todella pitävän otteen hieroessasi. CairO Pro:ssa on pitkäkestoinen akku ja se on todella tehokas.

Viiden eri hierontanopeuden ja useiden hierontapäiden ansiosta CairO Pro täyttää kaikenlaiset hierontatoiveet, haluatpa sitten hellempää verenkiertoa parantavaa Relax nopeutta tai voimakkaampaa lihaksia tehokkaasti käsittelevää extreme nopeutta. CairO Pro onkin kaikenlaisille käyttäjille soveltuva laite. Mukana tulee kompakti teline, jossa voit säilyttää laitettasi ihan käden ulottuvilla.

Laitteessa on tyylikäs kosketusnäyttö, jota on helppo käyttää. Voit valita siitä haluamasi nopeuden ja seurata lyöntien määrää. Akun kestoa voit seurata kahvan alaosan näytöstä.


React Massage Gun

React Massage Gun
 • Hierontanopeudet: 5 kpl (1 200–3 200 rpm)
 • Hierontapäät: 4
 • Akunkesto: 4 h
 • Moottorin teho: 20 W
 • Iskuväli: 8 mm
 • Paino: 0,9 kg
 • Mitat: 23 x 22,2 x 6,5 cm
 • Takuu: 1 vuosi

Huippulaatuinen React MG2 hierontavasara on laadukas laite, joka huolehtii palautumisestasi urheilusuorituksen jälkeen. Laitteessa on tehokas moottori, joka nopeasti lievittää erilaisia lihasjumeja. Tämä tyylikkäästi muotoiltu hierontalaite soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös alkulämmittelyä tukemaan. Laitteessa on tehokas akku ja voitkin nauttia lihastesi hieronnasta myös pidempäänkin.

Lihashuoltovasarassa on neljä erilaisen hierontapäätä, joiden avulla voit hieroa eri alueita tehokkaasti. Pallopää on tarkoitettu hartioiden, niskan, pakaroiden sekä jalkojen hieromiseen. Haarukkapää hieroo selkälihakset, pohkeet, reidet, nilkat sekä käsivarren lihakset.

Litteä pää on tarkoitettu reisilihasten, pakaralihasten ja rintalihasten hieromiseen. Pistopäällä hierot tehokkaasti kämmenlihakset sekä kohdentaa hieronnan triggeripisteisiin, eli sellaisiin jumissa oleviin solmukohtiin, joita kehosta saattaa hieronnan aikana löytyä.


Therabody Theragun Pro

Therabody Theragun Pro
 • Hierontanopeudet: 5 kpl (1 740–2 400 rpm)
 • Hierontapäät: 4
 • Akunkesto: 4 h
 • Moottorin teho: 9 W
 • Iskuväli: 16 mm
 • Paino: 17,46 kg
 • Mitat: 44,5 x 34 x 56 cm
 • Takuu: 2 vuotta

Theragun Pro tarjoaa ammattilaistason hoitoa kotikäyttöön. Se on taattua Therabody-laatua ja siinä on upea ergonominen muotoilu sekä loistava taittuva hierontapää, joten yletyt helposti hieromaan myös omaa alaselkääsi.

Laite on todella tehokas mutta silti erittäin hiljainen. Lisäksi mukana tulee vaihtoakku, jonka ansiosta virta ei ihan heti lopu vaikka olisit reissussa sellaisessa paikassa, jossa et heti pääse laitetta lataamaan.

Theragun Pro eroaa muista lihashuoltovasaroista voimansa sekä pitkän 16 mm iskupituutensa ansiosta. Se on näin erinomainen valinta suurten lihasten käsittelyyn. Odel-näyttö on helppolukuinen näyttäen myös käytetyn voiman.


Näin valitset sopivan lihashuoltovasaran

Tärkeimpiä lihashuoltovasaroiden ominaisuuksia ovat akun kesto, teho ja erilaisten hierontapäiden saatavuus. Lisäksi laitteen pitää olla tarpeeksi tehokas, jotta se myös rentouttaa lihaksia. Hierontapäillä on tärkeä merkitys, sillä erilaisiin kipuihin ja kehon osiin auttaa parhaiten juuri siihen kohtaan tarkoitettu tietynlainen pää. Onkin erinomaista, että tällaisia vaihtopäitä tulee laitteen mukana.

Tehokas akku toki maksaa, joten kannattaa tehdä lihashuoltovasara vertailua, jotta löytää juuri itselleen ja omaan käyttöönsä sopivan tuotteen mahdollisimman parhaalla hinta-laatusuhteella. 

On helpompi valita sopiva lihashuoltovasara itselleen, kun tietää millaiseen käyttötarkoitukseen se tulee. Haluatko liikkua paljon ja ottaa lihashuoltovasaran mukaasi minne menetkin, toivotko laitteen olevan mahdollisimman kevyt vai eikö tällä asialla ole merkitystä, toivotko mahdollisimman pitkää akunkestoa vai houkuttelevatko laitteen lukuisat nerokkaat ominaisuudet, tuleeko laitetta käytettyä vaikka saunassa tai paljussa istuskellessa… Kannattaa miettiä tarpeesi monelta eri kantilta niin paras lihashuoltovasara löytyy varmasti.  

Lihashuoltovasara on yleensä todella hiljainen, joten sitä voi käyttää silloinkin, kun muut nukkuvat. Tai voit myös yllättää puolisosi ja hieroa hänen kipeitä lihaksiaan samalla kun katsotte leffaa. Tai voitte pitää wellness-illan, hieroa toistenne kipeät lihakset vuorotellen.

Lihashuoltovasaran käyttäminen voi olla raskasta, koska sitä pitää itse pitää kiinni ja liikutella, joten ihan samaan rentoutuneeseen tilaan sen kanssa ei välttämättä ole mahdollista päästä kuin hierojan pöydällä. Mutta tosiaan ystävän taikka puolison avulla toistenne rentoutus sujuu mukavammin. On myös mahdollista pidentää hierojalla käyntien väliä käyttämällä lihashuoltovasaraa. 

Lihashuoltovasara tuo helpotusta niin niskakivuista kärsivälle toimistotyöntekijälle kuin lihasten nopeaa palautumista vaativalle huippu-urheilijallekin. Lihashuoltovasaroita on monenlaisia monessa eri hintaluokassa. Valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva laite omaan tarpeeseen ja omaan budjettiin sopien. 

Lihashuoltovasara on näppärän kokoinen, joten se on saatavilla koko ajan. Tämä on erityisen hyvä asia vaikkapa armeijassa marssin jälkeen tai urheilujoukkueen kisamatkoilla, kun päivät ovat hektisiä ja raskaita fyysisesti, eikä ole mahdollista päästä saman tien hierojalle. Myös harrasteurheilija tai satunnainen matkailija hyötyvät lihashuoltovasarasta, koska se mahtuu hyvin käsilaukkuun tai treenikassiin. Siitä on siis moneksi.  

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lihashuoltovasara?

Pähkinänkuoressa kiteytettynä lihashuoltovasara on nykyaikainen hierontalaite, jonka avulla voit hieroa itseäsi ilman toisen henkilön apua. Voit siis rentouttaa itse omat lihaksesi ilman hierojakäyntiä. Lihashuoltovasara sopiikin erinomaisesti esimerkiksi ensiavuksi lihasjumiin tai urheilijan lihastenhuoltoon silloin, kun ei ole mahdollista käydä hierojalla.

Mikä on paras Lihashuoltovasara?

Paras lihashuoltovasara on sellainen, jossa on hyvä akun kesto, tarpeeksi suuri teho ja siihen on saatavilla useita erilaisia hierontapäitä. Hierontapäillä onkin todella suuri merkitys, koska erilaisiin kipuihin ja kehon osiin auttaa parhaiten juuri siihen kohtaan tarkoitettu tietynlainen pää.

Milloin lihashuoltovasaraa ei tule käyttää?

Lihashuoltovasaraa ei ainakaan suositella esimerkiksi raskauden ensimmäisellä kolmanneksella oleville naisille tai sydän- tai syöpäsairaille tai henkilöille, joilla on todettu verenvuototauti.

Lihashuoltovasaraa ei kannata käyttää myöskään silloin, jos lihaksessa on jonkinlainen tulehdustila, koska tässä tilanteessa hieronta voi vain pahentaa tilannetta. Jos on tarpeen ja asia oikein askarruttaa, voit keskustella lihashuoltovasaran käytöstä oman lääkärisi, fysioterapeuttisi tai hierojasi kanssa ennen kuin ryntäät sellaisen ostamaan.

Yleisesti ottaen lihashuoltovasara on kuitenkin loistava tuote terveiden lihasten rentoutukseen raskaan liikuntasuorituksen. Myös toimistotyöntekijöille siitä on paljon apua epäergonomisen työskentelyn aiheuttamien jumien poistamiseen lihaksista.

Mitä lihashuoltovasara tekee?

Lihashuoltovasara tuottaa nopeita pulsseja, jotka rentouttavat lihaksia ja vaikuttavat syviin lihaksiin pehmittäen lihaskudoksia. Näiden pulssien ansiosta jännitykset lihaskudoksessa poistuvat ja käsitellyn alueen verenkierto paranee. Se auttaa erilaisia lihasjumeja aukeamaan, helpottaa kireyttä ja rentouttaa lihaksia.

Käsittely voidaan kohdistaa erittäin tarkasti juuri tiettyyn ongelmakohtaan. Useimmiten lihashuoltovasaran mukana tulee useita erilaisia vaihdettavia hierontapäitä, joiden ansiosta saa eri lihaksille parhaimman mahdollisen käsittelyn. Vaihtamalla vasaraan erilaisen pään, on mahdollista kohdistaa hieronta esimerkiksi jalkojen isoille lihaksille tai hieroa täsmällisesti yksittäisiä lihaksia. Värähtelyn taso ja voimakkuuden säätö vaikuttaa siihen, onko hieronta kevyttä vai todella voimakasta.

Lihashuoltovasaran teho perustuu paineaaltoon, joka etenee kudoksessa ja stimuloi lihasten hermopäätteitä ja saa näin aikaan mikrohierontaa soluille vapauttaen samalla välittäjäaineita sekä erilaisia hormoneja.

Perinteiseen hierontaan verrattuna lihashuoltovasara on hyytymätön vaihtoehto ja sitä voi käyttää silloinkin, kun sen akku latautuu. Vaikka se ei siis täysin korvaisikaan itse hierojalla käyntiä, sitä voi käyttää aina silloin kun hieronnalle on tarvetta.

Voit käyttää lihashuoltovasaraa myös joogaamisharjoituksen jälkeen ja saada näin apua kiristäviin lihaksiin. Ja koska lihashuoltovasara on niin pienen kokoinen, sen voi jättää näkyville pöydänkulmalle, yöpöydälle, treenikassiin, se ei häiritse eikä vie paljon tilaa. Laitteesta kun on hyötyä vain jos sitä myös käyttää. Kannattaakin laittaa vasara sellaiseen paikkaan, josta se on helppo napata käyttöön, ettei se jää mihinkään lipaston laatikon uumeniin pölyttymään.

Vieritä ylös